To je to što me zanima!

Bivši 'vatreni' preuzeo Trnje, u timu i doktorica Tihana Nemčić

Bivša reprezentativka Tihana Nemčić, nakon što je prije deset godina vodila Viktoriju iz Kloštra Vojakovačkog pokraj Križevaca, ponovno je glavna trenerica muškoj momčadi Trnja uz Danijela Pranjića
Vidi originalni članak

Nogometni trećeligaš Trnje možda nije u vrhu prvenstvene ljestvice, zaostaje za vodećim Zagorcem 13 bodova u poretku 3. HNL Centar, ali definitivno ima zvučan stručni stožer.

U drugi dio prvenstva zagrebački su klub poveli bivši hrvatski reprezentativac Danijel Pranjić (40) i bivša reprezentativka Tihana Nemčić (33), koji su radili skupa i u Dubravi.

- Preko Trnja do zvijezda, haha. Dogodilo se sasvim slučajno, sasvim iznenada. To je tako u nogometu: jedan ode drugi dođe. Drago mi je da sam došao u Trnje jer po svemu što sam čuo klub ima bogatu povijest, stabilan je trećeligaš, a ja ću ga pokušati sa svojom suradnicom Tihanom Nemčić napraviti još stabilnijim. Važno je da igrači na kraju budu zadovoljni, uvjeren sam u svoj rad i svoju kvalitetu, a na kraju će rezultat pokazati je li uprava dobro izabrala - rekao je Pranjić za SportNews.

Karijeru je završio prošlo ljeto na Cipru, u nogama ima i 58 nastupa za "vatrene". Bacio se u trenerske vode i sad ga čekaju neki drugi izazovi.

- Biti nogometaš i biti trener dvije su različite kategorije. Ja sam bio dobar nogometaš, vjerojatno, ne volim pričati o sebi. Kakav ću biti kao trener vrijeme će pokazati, uvjeren sam u svoj rad i kvalitetu, a nadam se da ću uspjeti prenijeti onog svog iskustva što sam stekao ovim mladim dečkima. Volim raditi s mladom ekipom, vjerujem da su oni kao spužva i da će upijati dobro. Moj cilj je uvijek velik, vidim da je protekloj polusezoni Trnje osvojilo 29 bodova s osam pobjeda i mi ćemo to probati nadmašiti. Ako to uspijemo, onda smo napravili dobar posao - kaže Pranjić.

Na papiru će Tihana, inače doktorica znanosti kineziologije, biti glavna trenerica jer ima licenciju, a on još ne.

- Pokazala se kao fantastičan suradnik, a što je najbitnije puna je znanja. To meni paše, koliko je meni poznato ovo će biti prvi put u povijesti hrvatskog nogometa da će žena biti šef struke jednog kluba zato što ja nemam papir da budem glavni trener. Bit će mi drago da napravimo dobar rezultat i zbog nje - kaže Pranjić.

Doduše, nije baš u pravu jer je Tihana 2012. vodila NK Viktoriju iz Kloštra Vojakovačkog pored rodnih Križevaca.

A kako je Tihani u novom klubu?

- Moja budućnost i život je nogomet, time se bavim i to mi je posao, a biti na terenu pogotovo u stožeru Danijela Pranjića meni je prilika. Naravno da učim i razvijam se dalje u tom području. Prije treninga napravili smo uvodni sastanak, Trnje ima dobru mladu ekipu s dobrom atmosferom i energijom. Imamo punu podršku od vodstva kluba, mi smo spremni raditi, kao i oni. Treća liga je zanimljiva, a nama nema drugo nego da se primimo posla - kazala je Tihana Nemčić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • TdoT 21.01.2022.

    Dobrodosao u najveci zagrebacki klub !

Komentiraj...
Vidi sve komentare