To je to što me zanima!

Bjelica: Moja želja je i dalje biti tu, to ne ovisi samo o meni

Imam važeći ugovor i radim sve kao da ću i iduće sezone biti ovdje. Moja je želja da Dinamo povedem prema novom nastupu u Ligi prvaka, rekao je Nenad Bjelica, koji ima ugovor do lipnja 2021. godine
Vidi originalni članak

Čovjek sam od krvi i mesa. Vodio sam 59. utakmicu na klupi Dinama u HNL-u i prvi put sam isključen, rekao nam je jutro poslije poraza u Osijeku trener Dinama Nenad Bjelica.

Bjelica je isključen u samoj završnici utakmice. Kako stoji u zapisniku, sucu Zebecu rekao je: “Pi*ka vam materina, je*em vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se domaćina, zato tako i sudite”.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Ispričavam se sucu Zebecu, javnosti i novinarima u Osijeku. Nisam reagirao onako kako sam trebao, nisam se ponio gospodski kako to treba napraviti trener Dinama. Pogriješio sam na travnjaku i poslije utakmice - kaže nam trener Zagrepčana i nastavlja:

- Moram prvo analizirati svoje ponašanje, nemam energiju kakvu sam imao u prvome dijelu sezone, a očito je nema niti momčad. Nakon utakmice sam na pitanja odgovarao s nemam komentara jer nisam bio u psihološkom stanju da nešto drugo kažem. Da ne bih slučajno rekao nešto što ne mislim, a suđenje ne komentiram. Neću komentirati ni sad.

Ni Mario Zebec, tvrde svjedoci, nije ostao dužan treneru Dinama. Ali toga u prijavi nema.

- Ono što se dogodi na terenu, ostaje na terenu, nisam cinkaroš. Ne pišem nikakve prijave - odgovorio je Bjelica na pitanje o Zebecovom ponašanju.

U srijedu će Bjelica doznati kaznu za isključenje. Gotovo sigurno neće voditi utakmicu protiv Intera, a nakon toga Dinamo igra protiv Rijeke u Maksimiru i Hajduka na Poljudu. Lako je moguće da propusti i ta dva derbija. Dinamo bi onda s klupe vodili Rene Poms i Nino Bule. Disciplinski sudac Prve HNL Alan Klakočer Bjelicu će sigurno kazniti i novčano, ali i zbog ponašanja nakon utakmice. Možda Bjelica ne mogne voditi niti jednu utakmicu u idućih mjesec dana, ali mogla bi mu pomoći i ova isprika. Shvatio je da je pogriješio i ispričao se.

Dinamo je u deset dana izgubio i drugu utakmicu, ispao je iz Kupa, nije zabio gol u Rijeci i Osijeku. Očito je momčad prvaka u padu forme.

- Preuzimam odgovornost za sve što se događa. Napravit ćemo internu analizu, ali najveći krivac za ovo sam ja - rekao je Bjelica i nastavio:

- Istina, ne igramo onako kako smo igrali u prvome dijelu sezone. Momčad nema takvu energiju kakvu je imala i to je odgovornost trenera. Od odgovornosti nikad nisam bježao.

 

U Gradskom vrtu je tragičar bio Emir Dilaver, koji je dobio dva žuta kartona, a igrao je na lijevom boku. Kad je isključen, na tu je poziciju ušao Joško Gvardiol, a Francois Moubandje, koji je bio jedini lijevi bočni na klupi, nije dobio priliku. Bjelica je pojasnio svoj potez nakon poraza.

- Pa Moubandje je i u svim izvještajima uvijek loše ocijenjen, a Dilaver je na lijevom boku odigrao barem 50-ak utakmica u Austriji Beč. I tamo sam ga stavljao na bok - rekao je Bjelica, koji s Dinamom ima ugovor do lipnja 2021. godine. Posljednjih se dana sve više priča o tome hoće li i iduće sezone sjediti na klupi kluba iz Maksimira. U Dinamo je došao u svibnju 2018. godine, lani je potpisao novi ugovor do 2021., S tim je ugovorom postao najplaćeniji trener u povijesti Zagrepčana.

Hoćete li i iduće sezone voditi Dinamo, pitamo Bjelicu.

- Imam važeći ugovor i radim sve kao da ću i iduće sezone biti ovdje. Moja je želja da Dinamo povedem prema novom nastupu u Ligi prvaka, ali to ne ovisi samo o meni. Nisam se sam doveo u Maksimir. Postoje dvije strane, a moju želju sam opet sad ponovio - odgovorio nam je Bjelica, kojemu je za kraj i priznao:

- Nervozniji sam nego inače, to nije sporno. I doista mi reakcije nisu bile primjerene.

Dinamo može biti miran što se prvenstva tiče, ima 12 bodova više od Hajduka i jasno je kako naslov prvaka neće doći u pitanje. To je ono zbog čega u Maksimiru mogu biti mirni. Podsjetimo, lani se i prije kraja sezone sigurno znalo da Nenad Bjelica ostaje. Dogovorio je produženje ugovora sa Zdravkom Mamićem i čelnicima kluba. Bilo je to u travnju. Sad ima važeći ugovor i ako ga netko želi na klupi, Dinamu će morati platiti odštetu. Bjelica je poručio da su mu misli okrenute isključivo Dinamu.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • Blue Star 18.02.2020.

    Netko je kupio Mounbadjea a zašto je doveden strašni golgeter Komnen Andrić ? Lijepo je čitat kad pogodiš s pojačanjima ( Olmo npr. ) al treba priznat i kad se pogriješi ... sad je pitanje Perić a prodalo se Šunjića kojemu se nije išlo van ? Šta je s Lovrom Majerom ? Ne smatram da mladi ne trebaju igrat pogotovo kad je prvenstvo odlučeno, nek skupljaju iskustvo lako za bodove ! Uvest mlade ako se već ne kupuju pojačanja, nek budu u izlogu.

  • Vladovladić_1 18.02.2020.

    Neće on pobjeći, ima ugovor od milijun eura godišnje, gdje će to dobiti ova prevara od trenera.

  • papilon100 17.02.2020.

    Bjelica imo rezultate to stoji isto ko nekulturni istupi koji nedolice treneru jednog Dinama ni pod razno treba se kontrolirat i pocet pobjedivat i sve u redu.Dali je Srbin ili nije manje vazno ako je covjek.Svaki poseban trener ima svoje musice ali bez vredanja i psovanja nismo krkani iz Hajduka.

Komentiraj...
Vidi sve komentare