To je to što me zanima!

Bjelica mora razbiti prokletstvo drugog pretkola Europske lige

TREĆA SREĆA Samo je Zoran Zekić uspio 2017. proći 2. pretkolo EL-a. Kobni su kasnije bili Rangers i CSKA, a prokletstvo želi razbiti Nenad Bjelica protiv Basela (Arena Sport 1, 20.45)
Vidi originalni članak

Igor Štimac, Rio Ferdinand, Paulo Di Canio, Frank Lampard, trener Harry Redknapp... Ne, ne listamo stari Paninijev album, to su nogometne veličine koje su kročile Gradskim vrtom 1999. West Ham je tad bio bolji.

Nikad kuglice nisu bile naklonjene Osijeku u ždrijebu europskih natjecanja. Rijetki će se sjetiti da je Osijek 2001. u pretkolu Kupa Uefe ispao od AEK-a, koji je tad vodio aktualni portugalski izbornik Fernando Santos.

Pogledajte video: Nenad Bjelica vodi trening

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Negativne trendove pokrenuo je najdugovječniji i najuspješniji Osijekov trener u povijesti. Zoran Zekić uspio je izbaciti PSV Phillipa Cocua pa u playoffu ipak ispao od Austrije Beč. Godinu dana kasnije zbog njega je na Ibroxu nokte grizao Steven Gerrard, trener Glasgow Rangersa. Škoti su ipak prošli 2. pretkolo Europske lige, a Osijek je tamo zapeo triput u zadnje četiri godine (otkako su u klubu mađarski investitori, op. a.).

Po ulicama priča o prokletstvu tog famoznog 2. pretkola, a Nenad Bjelica čovjek je koji bi ga mogao razbiti. U Gradski vrt, pogađate, opet stiže veliko ime. Basel vodi Švicarac Ciriaco Sforza.

ŠVICARCI U OSIJEKU Bjelica: Ja sam respektirao i Pelister i Man. City, kako ne bih i Basel? Ali vjerujem u prolazak

Bjeličin analitičar Jasmin Osmanović gledao je debakl švicarske momčadi (poraženi 5-1) u prijateljskoj protiv njemačkog trećeligaša Saarbrückena.

- Nikad nisam posebnu važnost pridavao prijateljskim utakmicama. Gledao sam nastup Basela u finalu švicarskoga kupa. Taj je susret odigran prije 15-ak dana. Dobro će mi poslužiti i ta utakmica jer je momčad Basela ostala gotovo nepromijenjena. Istina, mijenjali su trenera, no Ciriaco Sforza igra vrlo slično kao njegov prethodnik - kazao je Bjelica pa zagonetno dodao:

- Ozljede vuku Ndockyt i Lopa (znači Bočkaj je zdrav, op. a.), a sljedeći tjedan doći će nam i novi igrač (vjerojatno najavljivani Bohar).

Utakmica je na rasporedu u četvrtak od 20.45 u Gradskom vrtu, a TV-prijenos bit će na Arena Sportu 1, uz studijsku emisiju koja počinje u 20 sati.

PRIJENOSI UŽIVO Evo gdje gledati utakmice naših klubova na putu prema Europi NENAD BJELICA: 'Neću Dinamove igrače, ali ću dovesti 2 nova i boriti se za vrh'

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kicovz 17.09.2020.

    Sretno Osijek, 🇭🇷🇭🇷

  • Zlatan 10 17.09.2020.

    Nazalost Basel je prejak za Osijek, cudo bi se moralo desit da ih prodju

  • pegla4 17.09.2020.

    Sretno slavonci

Komentiraj...
Vidi sve komentare