To je to što me zanima!

Bjelica: Jesam li se razmišljao maskirati u Zorra? Ne, nisam

Svjesni smo njihove snage, ali i svoje. Vjerujemo u dobru utakmicu iz razloga što se dobro prezentiramo u europskim utakmicama, kako lani, tako i sada, rekao je Bjelica
Vidi originalni članak

Točno 24 sata prije nego će istrčati na travnjak u Harkivu dinamovci su podijelili svoje posljednje misli uoči dvoboja sa Šahtarom.  Važnim, ali ne i presudnim za europske ambicije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nije baš da je Nenad Bjelica imao što novo za reći, što se ne zna, pa ga je jedan ukrajinski novinar odmah u startu podsjetio na bolnu statistiku koja kaže da Dinamo nikad u 10 utakmica nije pobijedio ukrajinski klub.

- U svakom slučaju nismo došli na izlet, nego pobijediti. Znam za tu statistiku, ali srušili smo mnoge iz prošlosti, pa ćemo nastojati promijeniti i ovu. Znamo da igramo protiv vrlo kvalitetne i talentirane momčadi i vjerujemo da možemo biti bolji od njih - rekao je Dinamov trener.

- Svjesno smo jačine ukrajinskog nogometa i Šahtara, koji svake godine sudjeluje u Ligi prvaka i to govori koliko je jak. Igrači koje ima izrazito su talentirani, neki su nositelji u ukrajinskoj reprezentaciji, ostali su Brazilci, a znamo kakvi su to nogometaši. Svjesni smo njihove snage, ali i svoje. Vjerujemo u dobru utakmicu iz razloga što se dobro prezentiramo u europskim utakmicama, kako lani, tako i sada.

ODLIČNO POZNAJE ŠAHTAR Josip Pivarić: Dinamovci, jako se čuvajte Taisona, on je klasa

Imate li još nekakav as u rukavu koji čuvate za sutra?

- Mi smo momčad koja može mijenjati sistem igre, pokazali smo da ne ovisimo o jednom, ali vidjet ćemo postoji li još neki na ovom svijetu s kojim možemo iznenaditi.

Svi su složni, pa tako i Bjelica, da će Taison sutra od 18.55 biti najveća prijetnja Zagrepčanima.

- Ma cijeli napad, svi su vrhunski igrači, neugodni, pregršt ih je odličnih. Ali rekao bih da je ipak Taison najvažniji i da će na njemu biti najveća pozornost.

Jedan ukrajinski novinar pitao je Bjelicu je li ikada razmišljao o kakvoj predstavi poput one Paula Fonsece kada je prije dvije godine na medijsku konferenciju došao maskiran u Zorra nakon što je njegov klub izborio osminu finala Lige prvaka.

- Ne, nisam - kratak je i jasan bio Bjelica.

PETKOVIĆ NA RASPOLAGANJU 'Šahtar ima 11 pobjeda u 11 utakmica, ali slaba im je liga...'

Svašta je zanimalo domaće medijske predstavnike, pa tako i razlog zašto je hrvatski reprezentativni nogomet daleko bolji od klupskog.

- Ako vam kažem da naš posljednji protivnik u Ligi prvaka Manchester City godišnje od TV prava dobije 170 milijuna eura, a mi 300 tisuća, onda je to odgovor.

Za kraj je Bjelica morao još jednom objasniti svoju tezu da Šahtar nije najbolje analizirati prema rezultatima u domaćem prvenstvu.

- Dominiraju kao što mi dominiramo u našem. Uglavnom smo i analizirali njihove utakmice u domaćem prvenstvu, ali i neke europske u kojima su igrali protiv jačih od sebe. Ipak su u Ukrajini superiorni, tako da je teško tu nešto analizirati. Vjerojatno su oni gledali i naše i vidjeli kako smo se ponašali. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 19

  • 21.10.2019.

    Vidin da je Belica puno poletia, vrime je da ga se spusti na zemlju. Ajmo Šahtar jednu petardu u mrizu Levatkovića.

  • 21.10.2019.

    Kad se sjetim one bahate,prepotentne Mirte Šurjak nakon derbija kako ju je gospodski otresao u par navrata njenih pokušaja provokacija s "Na kraju prvenstva ce se brojat mrtvi,tada se bahatite." BJELKO LEGENDO IDEMO IH GAZIT SVE PO REDU

  • popular123 21.10.2019.

    Zorra ili Zorroa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare