To je to što me zanima!

Bjelica osjetio moć Atletica: U finalu će za Luku biti prostora

SIMEONE NAJBOLJI Nakon što sam jesenas od njega izgubio s Austrijom, rekao sam Diegu da je najbolji trener na svijetu, kaže bivši trener Austrije Beč Bjelica
Vidi originalni članak

Igrao sam dvaput protiv Diega Simeonea ove sezone i suprotstavio sam mu se puno hrabrije nego Mourinho. A prošli smo jednako. Izgubio ja, izgubio on, rekao je Nenad Bjelica (42).

Sjajni Atletico Madrid izborio je prvi finale Lige prvaka nakon 40 godina, a dan prije u svoj prvi finale nakon 2002. ušao je Real. I, naravno, naš Luka Modrić.

- Luka se odlično uklopio u ovaj Ancelottijev Real, zaista perfektno funkcionira unutar njegova sustava - rekao je Bjelica pa dodao:

- Međutim, mislim da Simeone dobro zna da Luka nije taj koji mu može nauditi potezom u finalu. Zna on koga treba zatvoriti...

Pritom je, naravno, mislio na Ronalda i Balea, dvojac koji se u utorak navečer poigrao s Bayernom. A Atletico se u dvije utakmice, krajem listopada i početkom studenog, poigrao s Bjeličinom Austrijom. Prvi put 3-0, drugi put 4-0.

- Već sam tad, na konferenciji za novinare nakon utakmice, rekao da ovaj Atletico može otići daleko i da je Simeone najbolji trener na svijetu u ovom trenutku. Što mi je rekao? Zahvalio je na komplimentima rekavši da mu puno znače takve riječi od kolega - priča Bjelica.

Cijeli svijet s divljenjem gleda u Simeonea, trenera koji je nadmudrio i Mourinha, ali i njegov Atletico. Prodaju najboljeg igrača, Radamela Falcaa, a dođu na korak od osvajanja Primere i Lige prvaka!

- Atletico igra isključivo momčadski nogomet, zato je sad u finalu - kaže Bjelica i nastavlja:

- Znate, pratio sam kako Simeone vodi utakmicu dok smo igrali protiv njih. Strašan je, tu svoju silnu energiju doslovno prenosi na igrače.

U finalu će, unatoč tome što će Modrić biti na drugoj strani, Bjelica navijati za Atletico.

- Da, zato što u tom klubu imam puno prijatelja. Jedan od njih je Emilio Mauri, Simeoneov pomoćnik. On me 1992. godine doveo na probu u Atletico, ostao sam desetak dana, ali nisam prošao. Konkurencija je bila strašna, a mogla su igrati samo tri stranca. S Emilijom sam ostao u jako dobrim odnosima. Često se čujemo, pa sam i nakon prolaska u finale preko njega čestitao Simeoneu. Diego u Emilija ima najviše povjerenja - zaključio je Bjelica.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • AdryBeky 06.05.2014.

    Simeone je odlican trener,ali i ocito i odlican psiholog,jer dijelim misljenje Cire da trener i psihol. treba biti!! jer nakon jedne bitne,ali izgubljene tekme,treba dignuti ponovno na istu razinu cijelu ekipu,a to znaci popricati sa svim igracima,a i uz to sto im je trener im je i prijatelj,sto treba postici uz mladice koji su zvijezde!! i to jako bogate zvijezde koji su u nebesima(normalno ne svi).. da treba jos iskustva,ali po meni vrlo malo iskustva.. i plus sto je preuzeo A. Madrid kada je bio u zoni ispadanja iz lige,znaci,izazova i pritiska se ne boji sto je ogroman plus!! ja sam navijac Intera,Simeone je igrao u Interu,a sad mi je zelja da postane trener Intera!!

  • Maldini3 03.05.2014.

    Istina boli, a cinjenice su na strani Mourinha

  • zekica 02.05.2014.

    Za zatvoriti Ronalda i Balea trebaš barem dvojicu na njima a tada se otvara prostor ostalim igračima. Prije svega tu mislim na Di Mariu, Benzemu, Isca, Moratu (kad igra) a vrlo opasni mogu biti i Modrić, Illara kao i Carvajal odnosno Coentrao/Marcelo koji se često pridodaju napadačima, kao i Pepe i Ramos iz prekida. Dakle osim golmana, svi ostali su potencijalna opasnost za gol. Mnogi su pokušavali zatvoriti Ronalda i Balea, samo jedno je teorija a drugo praksa. Da je Simeone najbolji trener svijeta, o tome bi se dalo raspravljati. Za sada odlično radi svoj posao i zaslužuje naklon do poda, ali Real vodi stari i iskusan lisac koji je već osvojio sve što se moglo osvojiti i on je svoje kvalitete davno dokazao, a dokazuje ih i ove sezone sa sjajnom igrom Reala, odnosno ubojitim napadom i organiziranom obranom. Vjerovao sam da mogu biti prvaci skupine, vjerovao sam da mogu proči Schalke, Borussiu i Bayern a isto tako vjerujem i da mogu pobjediti Atletico. Živi bili pa vidjeli... i da... nemoj uspoređivati austriu i Real, jer to je kao da uspoređuješ fićo i Ferrari!

Komentiraj...
Vidi sve komentare