To je to što me zanima!

Bjelica poludio na VAR zbog poništenog gola, a Strahonja kaže: Gol je postignut iz zaleđa

Radi se o minimalnom zaleđu, od dva ili tri centimetra. Odluka je bila ispravna. Bohar nije dodirnuo loptu, a da ju je dodirnuo, anulirao bi zaleđe, rekao je Nenad Bjelica...
Vidi originalni članak

Još jedno kolo Prve HNL je iza nas, a ni ovaj put nije moglo bez prigovora na suđenje.

Osijek i Gorica su odigrali 1-1 u zanimljivom susretu kojeg je obilježio dramatičan kraj. Gorica je imala 1-0 golom Dieyea iz 55. minute, Bohar je izjednačio iz penala u 88., a Osječani su bili na korak od pobjede u sudačkoj nadoknadi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ante Erceg je zabio glavom, ali Ivan Bebek je poništio gol nakon konzultacija s VAR sobom zbog milimetarskog zaleđa.

Situaciju možete pronaći OVDJE.

Nenad Bjelica, koji baš i nije ljubitelj VAR-a, kiptio je od bijesa na kraju utakmice zbog poništenog gola, a HRT-ov sudački ekspert Mario Strahonja smatra kako je Bjelica u - krivu. 

Bočkaj je ubacio u gostujući peterac, a ona je potom došla do Ercega koji je bio između dvojice nogometaša Gorice.

- Radi se o minimalnom zaleđu, od dva ili tri centimetra. Odluka je bila ispravna. Bohar nije dodirnuo loptu, a da ju je dodirnuo, anulirao bi zaleđe - rekao je Strahonja u emisiji Stadion.

To povlačenje crta je cirkus, VAR je cirkus, to povlačenje crta za par centimetara. Razumio bih da se gleda zaleđe za pola metra-metar. On je to povukao kako to njima ta crta odgovara, nitko tu crtu ne razumije. Naš igrač stoji na istom mjestu između njihova dva igrača, kako oni to vide iz kuta koji nije u liniji s ta tri igrača. Oni su fenomeni i trebamo im čestitati na tome. Otkad je VAR-a, prostor za manipulaciju još je veći. Pogriješi sudac, pogriješio je, Bože moj, ide dalje, ali VAR ispravlja samo očite greške suca, ali ako se radi o jednom centimetru, jesu li to očite greške?! Ja ovo govorim i kad ide u moju korist, ova zaleđa od jednog milimetra i crte koje se povlače pet minuta, to je nonsens - rekao je Nenad Bjelica nakon utakmice.

Stručni komentator Tomislav Ivković dao je svoje mišljenje o njegovim izjavama.

- Ja ga shvaćam. On stoji iza svojih odluka, ne mijenja svoje mišljenje. Ha, VAR ubija emocije, kada zabiješ u nadoknadi i misliš da si dobio utakmicu, naravno da se radi o ubijanju emocija. Nekad će pomoći, nekada odmoći. Nekada zna biti frustrirajuće, ali je itekako dobra stvar - kazao je Ivković.

Goričani su se žalili na penal koji je sviran Osijeku u 88. minuti kada je Ngouali srušio Santinija, ali Strahonja smatra kako je tu sve očigledno i da je Bebek ispravno postupio.

Idi na 24sata

Komentari 53

  • mban21 09.03.2021.

    A dinamov drugi gol još ćistije zaleđe u trenutku kad Petković dodaje loptu i Oršić i onaj crni su bliže golu od njega

  • klokan_jack 09.03.2021.

    Nitko ne pise da je istru opet sudac pogural do pobjede !! Znaci likovi ne sudilo cisti penal za sibenik u 93 min!! Izgleda da istra mora ostati u ligi!! Sramota mafijo!!!

  • 09.03.2021.

    Jadnici ajd probajte u emisiju nekog dovest kome je bar malo stalo do Slavonije i Osijeka,a ne ove velike hrvate koji su igrali za zvezdu.....i neke strahimire koji ne mogu vidjet dalje od svojega nosa......samo nemojte cvitanovica i sukera jer ti su tamo gdje je para ili tamo gdje vjetar puše.....kradete godinama i opstajete zato što živite na racun poreznih obveznika,opraštaju vam se porezni dugovi ,a lopov iz vaših redova vodi klub kao trener dok mu burajz vodi klub na daljinski izbosne sve naravno pod pokroviteljstvom najvecih Hrvata iz Hdz-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare