To je to što me zanima!

Bjeloruse svi podcjenjujemo, a dobro su nas namučili u Areni

Bjelorusiji je ovo četvrti za redom nastup na Europskom prvenstvu. Sva četiri je klupu predvodio  izbornik Juri Čevcov, a do sada im je najbolji plasman na natjecanju kontinenta bio 1994. kada su završili osmi...
Vidi originalni članak

"Bjelorusija je, po meni, naš najteži protivnik u skupini i oni, uz nas, s pravom gledaju u drugi krug. Ako se prisjetimo, u Hrvatskoj smo ih teško dobili, godinama igraju skupa. Karaljok, Kuleš, igrači Meškova. To je ekipa za respekt", kaže Cindrić.

Da, doista. Nekima manje poznata, ali 'kaubojima' dobro znana. 

KAKO S JEDNIM LJEVAKOM Zlajo, pomaži! Za Stepančića zamjena ne postoji ni na popisu

Naime, na prošlom EP-u u zagrebačkoj Areni Červarovi su izabranici nakon teške muke sa 25-23 (15-12) pobijedili Bjelorusiju. Za poražene su tada igrali Saldacenka, Jurinjok (lijevo krilo), D. Rutenka (desno krilo), Karaljok (pivot), Kuleš (lijevi vanjski), Šilović (desni vanjski), Nikulenkav (srednji vanjski).

Hrvatska je u polupraznoj Areni Zagreb izborila pobjedu nakon dramatične završnice u kojoj su Bjelorusi imali loptu na minus jedan 30 sekundi prije kraja. Srećom, nisu zabili. 

KAUBOJI SE OKUPILI Duvnjak: Potpuno sam zdrav! Medalja? Ne, ne želim o tome...

Bilo je to okruglo deseto slavlje u međusobnim ogledima, uz dva remija u prvom međusobnom srazu uopće u Minsku 1993. godine, kada je kvalifikacijski susret za EP završio 23-23, te 2003. godine također u Minsku u doigravanju za EP (32-32).

Bjelorusiji je ovo četvrti za redom nastup na Europskom prvenstvu. Sva četiri je klupu predvodio  izbornik Juri Čevcov, a do sada im je najbolji plasman na natjecanju kontinenta bio 1994. u Portugalu kada su završili osmi. Posljednji Euro igran u Hrvatskoj, Bjelorusija je završila na desetom mjestu. 

POSEBNA NAGRADA Pomoć s Eura: Igrači se bore za pitku vodu djeci u Etiopiji

Kapetan Baris Puhouski bio im je jedan od ključnih igrača, a iskusnom srednjem vanjskom pomogli su mladi igrači među kojima i golman Vjačeslav Saldacenka i lijevi vanjski Vladislav Kuleš, pivot Artem Karaljok te lijevo krilo Andrej Jurinjok (njihov najbolji strijelac tog EP-a). Posljednja trojica imala su tada tek 21 godinu pa bi ovo prvenstvo kao već 'iskusni' mogli predvoditi svoju reprezentaciju.

KREĆE RUKOMETNI EURO U Stockholmu će pasti rekord koji drže - Hrvatska i Srbija

I ovoga bi puta Puhouski trebao biti nositelj njihove igre. Igrač Motora iz Zaporožja nalazi se u najbolja četiri strijelca Lige prvaka. Uz njega će trebati paziti i na pivota Karaljoka koji je u svojoj bogatoj karijeri prošle 2018. došao i do Final 4 Lige prvaka s poljskim Kielcem, a bio je i nominiran za All-Star momčad. 

 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • 11.01.2020.

    Svaka cast RTL-u na profesionalnom prijenosu bez rezultata i pokazivacu minutaze.

  • 11.01.2020.

    Hrvatska ovo pobjeduje i idemo do kraja jer takva nam je krv, 2020 cemo pamtiti po zlatu na euru u rukometu i također na ljeto dizemo titulu na wembleyu!

  • spico-77 11.01.2020.

    Nikakvi ovo nisu KAUBOJI !!! KAUBOJI su na zasluzenom Odmoru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare