Sport

Komentari 39

Zlajo, pomaži! Za Stepančića zamjena ne postoji ni na popisu

Zlajo, pomaži! Za Stepančića zamjena ne postoji ni na popisu

Zamjenu za Stepančića više nemamo na popisu od 28 igrača koji se mogu aktivirati za Euro. Šteta, jer u redu su mogli stajati Butorac, Šime Ivić, Jakov Vranković...

Nešto se ozbiljno urotilo protiv rukometne Hrvatske. Dan uoči polaska na Europsko prvenstvo (9. - 26. siječnja) zbog ozljede smo ostali bez još jednog igrača tijekom priprema. U autobusu za Graz neće biti Ivana Martinovića (22).

POGLEDAJTE VIDEO:

Na večernjem treningu u ponedjeljak uoči odlaska s porečkog dijela priprema ljevak njemačkog Hannovera krivo je doskočio nakon jednog šuta i svoj prvi Euro i rodni Beč neće vidjeti. Zapravo, već je tamo i krenuo, ali s longetom. Peh, nesreća, baš na 22. rođendan, što reći...

- Na putu sam za Beč, naskočio sam drugom igraču na stopalo, ne znam komu, i pukla mi je kost. Ne vjerujem i ne znam što bih rekao, jako mi je žao - kratko nam je rekao Martinović na putu za Beč.

- Nažalost, pukla mu je peta metatarzalne kosti i on je odmah nakon pregleda dobio longetu. Mora mirovati najmanje deset dana i nakon toga slijedi rehabilitacija - izvijestio je, pak, liječnik reprezentacije Krešimir Rotim.

- Sreća u nesreći je što nije došlo do nekog pomicanja kosti, pa je realno očekivati da s lakšim treninzima krene za otprilike mjesec dana. Drugim riječima za njega je Europsko prvenstvo izgubljeno.

Nakon Mihića, Milete i Šebetića Martinović je četvrti ‘izgubljeni’ u ovih 20-ak dana priprema. Šebetićeva ozljeda trebala ga je promovirati u sigurnog putnika na Euro kao podrška Stepančiću na desnom vanjskom unatoč spornoj obrani i sada su na vidiku potencijalne problemi jer zamjenu za Stepančića više nemamo na popisu od 28 igrača koji se mogu aktivirati za Euro. Šteta, jer u redu su mogli stajati Butorac, Šime Ivić, Vranković...

Budući da Stepančića muči stopalo, a ono se, dajbože, neće ‘javiti’ u sljedećim danima, Červar će njegove minute na klupi morati krpati s trojicom dešnjaka. Nije to opet ništa novo jer je trojka srednjaka Cindrić - Duvnjak - Karačić odrađivala taj posao, ali kada protivnik to pročita, što nam se u Njemačkoj lani događalo, upravo bi Martinovićeva uloga došla do izražaja. U Poreču je na Croatia Cupu dobio priliku, činila se njegova rola kao dimenzija koja će nam napadački dobro doći.

Opet, zatreba li baš, neće Červar prekrižiti ni varijantu s Horvatom na desnom vanjskom što je krpao u PPD Zagrebu. Prošle je sezone Zlaja kao bek zabio Pick Szegedu 11 golova. 

- Uigravali smo se bez ljevaka, nadamo se da će Stepančić biti neokrznut. Može i Horvat igrati na desnom vanjskom tako da se nadamo da neće biti problema - rekao je Červar.

Nema puno vremena do Crne Gore, svega 24 sata, a problemi se samo nižu. Valjda će stvarno ovaj biti posljednji.

Najčitaniji članci