Sport

Komentari 0

Pomoć s Eura: Igrači se bore za pitku vodu djeci u Etiopiji

Pomoć s Eura: Igrači se bore za pitku vodu djeci u Etiopiji

Satovi, makete, licitarska srca i ostali suveniri za najbolje igrače utakmica odlaze u prošlost. Rukometni Euro 2020. donijet će pitku vodu djeci iz Etiopije, jedne od država kojima ona i dandanas nije lako dostupna...

Od 9. siječnja započinje prva od 65 utakmica koje će se igrati na Europskom prvenstvu u rukometu, a svaka od njih promijenit će živote djece u Etiopiji. Naime, sponzor nagrade za igrača utakmice Grundfos donirat će pitku vodu toj istočnoafričkoj zemlji.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nedostatak pitke vode krucijalan je problem u mnogim afričkim državama, a posebno u Etiopiji gdje 60 milijuna ljudi (!) nema pristup čistoj i sigurnoj pitkoj vodi. 

- Dajući toj djeci pristup pitkoj i čistoj vodi možemo zaista promijeniti njihove živote - rekla je predstavnica sponzorske tvrtke, Gitte Kirkeby Soe.

Podsjetimo, prvenstvo će se igrati u Austriji, Norveškoj i Švedskoj od 9. - 26. siječnja uz slogan "Sanjaj. Pobijedi. Zapamti." Upravo uz ovakve detalje nadaju se da će ovo prvenstvo ostati dugo u sjećanju navijača i igrača, a osim toga žele poslužiti i jačanju sociološkog spektra turnira.

Kako bi ovaj projekt uspio, Grundfos kao vodeći proizvođač crpki na svijetu, udružio se s World Visionom, vodećim nevladinim opskrbljivačem pitke vode, a nakon svake utakmice najbolji igrač će dobiti bedž - uspomenu na svoju nagradu. Donacija pitke vode djeci Etiopije stići će u ime nagrađenog rukometaša i tako 65 puta za svih 65 utakmica.  

- Teško je zamisliti da čak jedna desetina populacije svijeta nema pristup pitkoj vodi. Ova će donacija promijeniti živote djece i to tako da im može omogućiti bolju edukaciju, bolji zdravstveni sustav i ekonomski razvoj u njihovoj zajednici - dodali su iz Grundfosa.

Dodajmo, Hrvatska će svoju prvu utakmicu zaigrati 9. siječnja protiv Crne Gore, a onda im u grupnoj fazi slijede još Bjelorusija i Srbija. Do tog su trenutka 'kauboji' odigrali dvije pripremne utakmice osvojivši Croatia Cup u Poreču i zadovoljni odlaze u Graz.

Najčitaniji članci