To je to što me zanima!

Bjoergen za povijest! Ukupno 15 medalja, 5 u Pyeongchangu

Neuništiva 37-godišnja Norvežanka jedina je sportašica koja je u Pyeongchangu uzela pet odličja - zlato na 30 km i štafeti 4x5km, srebro u skiatlonu i bronce u ekipnom sprintu i na 10 km slobodnim načinom
Vidi originalni članak

Norvežanka Marit Bjoergen osvojila je zlato u utrci skijaškog trčanja na 30 kilometara i upisala se u povijest olimpizma kao jedina koja je na Zimskim olimpijskim igrama osvojila čak 15 medalja. 

U zadnjoj disciplini ZOI u Pyeongchangu Bjoergen je srušila sve rekorde jer nijedan sportaš prije nje nije došao do 15 olimpijskih medalja. Do svog osmog zlata Norvežanka je došla na dominantan način i u cilj ušla sa skoro dvije minute prednosti ispred srebrne Finkinje Kriste Parmakoski i brončane Šveđanke Stine Nilsson. 

Neuništiva 37-godišnja Norvežanka jedina je sportašica koja je u Pyeongchangu uzela pet odličja - zlato na 30 kilometara i štafeti 4x5km, srebro u skiatlonu i bronce u ekipnom sprintu i na 10 km slobodnim načinom.

Sa osam olimpijskih zlata Bjoergen se na listi svih vremena izjednačila sa svojim sunarodnjacima biatloncem Ole Einar Bjoerndalenom i skijašem-trkačem Bjoernom Daehliem.

Na vječnoj listi najuspješnijih olimpijaca na ZOI hrvatska skijašica Janica Kostelić je s četiri zlata i dva srebra na 24. mjestu kao najbolja alpska skijašica.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • raskhass 26.02.2018.

    Svaka cast, sa 37 dominirati u tako brutalno fizicki iscrpljujucem sportu nek uziva sad :)

  • Bjørndalen 26.02.2018.

    pise se Marit Bjørgen.

  • surivlaj 25.02.2018.

    Sjajno,još neotkrivena doping substanca

Komentiraj...
Vidi sve komentare