To je to što me zanima!

Blake je zasjenio Bolta i istrčao je drugi rezultat svih vremena!

Na posljednjem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu Bolt je slavio na 100 metara. Zasjenio ga je sunarodnjak Yohan Blake koji je briljirao na 200 metara
Vidi originalni članak

Usain Bolt je na posljednjem ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu postavio najbolji rezultat sezone na 100 metara, ali je samo nekoliko minuta kasnije ostao bez vodećeg rezultata sezone na dvostruko dužoj dionici.

Kao što je i najavljivao, jamajčanski je atletičar uspio istrčati najbržu "stotku" u svijetu ove godine. Iako je, kao i nekoliko dana ranije u Zagrebu, loše startao i morao loviti Nestu Cartera, u cilj je ipak ušao s vremenom 9.76 sekundi čime je srušio i rekord mitinga. Carter je osvojio drugo mjesto s 9.89, a trostruku je pobjedu Jamajci priskrbio Lerone Clarke (10.05).

Boltova namjera da ovu atletsku godinu završi na prvom mjestu svjetske ljestvice na 100 i 200 metara raspala se, međutim, samo nekoliko minuta kasnije. Njegov sunarodnjak i aktualni svjetski prvak na "stotki" Yohan Blake (21) istrčao je, naime, senzacionalnu utrku na pola kruga. U cilj je ušao s vremenom 19.26 što je ne samo najbolji rezultat sezone, već i drugi rezultat svih vremena! Radi se o svega sedam stotinki sporijem vremenu od Boltovog svjetskog rekorda postavljenog lani na Svjetskom prvenstvu u Berlinu.

Bolt je, inače, dosad držao najbolji rezultat sezone na 200 metara (19.40). Postavio ga je na SP-u u Daeguu, osvojivši zlatnu medalju.

Drugo mjesto u petak je u Bruxellesu pripalo Amerikancu Walteru Dixu (19.53) koji je postao i ukupni pobjednik Dijamantne lige u ovoj disciplini.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • pravokutnik 17.09.2011.

    na olimpijadi će trčat sporije sigurno,jer na velikim natjecanjima se love medalje a ne rekordi

  • user_74469 17.09.2011.

    ako lik nije dopingiran i ako bude zdrav, njegovi su svjetski rekordi uskoro.

  • barbaboro 16.09.2011.

    Nesumnjivo.... bit će strašna "stotka", i nije čudo da je bilo preko milijun zahtjeva za ulaznice za finale na 100 m, što je i inače najveći trenutak svakih Igara. A raspoloživo, za prodaju, je bilo svega 40.000! Inače, dobro si ih nabrojao, a možda u ovih godinu dana bljesne još koji brzanac....

Komentiraj...
Vidi sve komentare