To je to što me zanima!

Blake: Postigao sam to 'divlje' vrijeme jer me Bolt savjetovao

Yohan Blake u Bruxellesu je skoro srušio rekord na 200 metara kojeg drži Usain Bolt i to upravo zahvaljujući njegovim savjetima. Obojica jedva čekaju nove dvoboje
Vidi originalni članak

Jamajčanski sprinter Yohan Blake poslušao je savjet svog sunardonjaka, a ujedno i najbržeg čovjeka današnjice, Usaina Bolta, koji mu je rekao kako da trči finalnu utrku na 200 metara na atletskom mitingu Dijamantne lige u Bruxellesu.

Blake je, na opće iznenađenje svih, a ponajviše Bolta, sinoć otrčao drugo najbrže vrijeme u povijesti ove discipline zaustavivši štopericu na 19.26. Aktualni svjetski rekord je onaj Usaina Bolta iz Berlina prije dvije godine 19.19.

- Za mene je to iznenađenje. Vidio sam ga da tek nekoliko puta trči 200 metara i to vrlo loše. Rekao sam mu da malo uspori u zavoju. Otrčao je divlje vrijeme – smatra Bolt.

Blake je unatoč sporom startu na kraju imao brže vrijeme od bivšeg rekordera ove discipline Michaela Johnsona.

- Ciljao sam na 19.5. Očekivao sam brzu utrku, ali ne ovako brzu. Posljednjih 40 metara bila je ludnica. Ja sam poput zvijeri. Veselim se dvobojima s Boltom iduće sezone – rekao je mladi svjetski prvak iz Daegua.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare