To je to što me zanima!

Blamaža za pamćenje: Švicarski drugoligaš izbacio iz Europe Turke za koje igraju Hrvati!

Lihtenštajn je jedina država pod ingerencijom Uefe koja nema nacionalno prvenstvo pa njihov najbolji klub Vaduz natječe se u švicarskom prvenstvu
Vidi originalni članak

Hajduk je posljednjih godina ispadao iz Europe od Gzire i Tobola, a Osijek od kazahstanskog Kizilžara. Bile su to blamaže o kojima se pisalo danima, koje su potresle naš nogomet. No, vjerujte na riječ, postoji i gore od toga. Pitajte bivše igrače Rijeke Domagoja Pavičića i Roberta Murića. 

Švicarski drugoligaš Vaduz plasirao se u play-off Konferencijske lige nakon što je šokantno s ukupnih 5-3 izbacio turskog prvoligaša Konyaspor! U prvoj utakmici u Lihtenštajnu bilo je 1-1, najavljivali su im Turci pakao u grotlu Konya Büyükşehir stadiona, no Vaduz ih je propisno osramotio pobijedivši ih 4-2. Koeficijent je bio čak deset, a golove su zabijali Sasere, Sutter, Cicek i Gasser. Jedina dva gola za domaćina zabili su Guilherme i Hadžiahmetović. 

Lihtenštajn je jedina država pod ingerencijom Uefe koja nema nacionalno prvenstvo pa njihov najbolji klub Vaduz natječe se u švicarskom prvenstvu. Posljednje dvije godine igraju u drugoj ligi, nakon četiri kola nalaze se na pretposljednjem mjestu s gol razlikom 3:9 i s nula bodova na kontu. Eto, pa sami zaključite je li ovo blamaža ili ne.

Zahvaljujući osvojenom lihtenštajnskom kupu, jedini su drugoligaš koji se natječe u europskim natjecanjima. I sada su priredili senzaciju za pamćenje, pa jednu općenito najvećih godinama unazad. 

Ovo je katastrofa i blamaža koja će itekako potresti trećeplasirani turski klub iz prošle sezone. Konyaspor vrijedi čak 46 milijuna eura, a Vaduzova vrijednost je šest milijuna eura. No, po tko zna koji put, srce je pobijedilo novac. 

Inače, u ovoj blamaži sudjelovali su i bivši nogometaši Rijeke Domagoj Pavičić i Robert Murić. Veznjak je bio prisiljen s klupe gledati jednu od najvećih senzacija u povijesti, a Murić je na terenu proveo prvih 45 minuta. 

POGLEDAJTE NOVU NAVIJAČKU PJESMU

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Fortuna1895 12.08.2022.

    Veća je zagrebačka Pešća od Lichtrnsteina duplo

  • Kompakt 12.08.2022.

    kladionice rade svasta.imaju vise od ove "blamaze" nego od konf lige da igraju do finala

  • lukic1991 12.08.2022.

    sigurno ih je zagorec murić iznapijal prije tekme

Komentiraj...
Vidi sve komentare