To je to što me zanima!

Blanka u suzama: Idem na SP! Ne mogu to gledati na televiziji

Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić na konferenciji za novinare rekla je da ide na SP u Južnu Koreju. Iako je ozlijeđena, Blanka je rekla kako ide pokušati nešto napraviti
Vidi originalni članak

Blanka Vlašić ipak putuje na SP iako ima rupturu mišića i na posljednjem treningu u srijedu je preskočila tek 190 centimetara. Blanka je odlučila putovati u Južnu Koreju. Dok je pričala da ide iz oka su potekle suze. Otvorila je Blanka dušu i ispričala sve što ju je mučilo:

- Cijelo ljeto me muče ozljede. Trenirala sam, ali nismo znali koliko je zapravo ozbiljno. Išla sam preko granica boli. Kad smo saznali da se radi o rupturi mišića, zaključila sam da me Bog sačuvao, da sigurno ima još planova za mene - rekla je.

S rupturom mišića opasno je trenirati jer postoji mogućnost da mišić pukne.

- Nakon treninga u srijedu definitivno sam odlučila da ne idem. Svi smo se u stožeri pomirili s tim, ali ja sam cijeli dan i noć bila nesretna. Nisam mogla živjeti s tim da one skaču, a da ih ja gledam na televiziji. Jučer sam prelomila. Idem, pa kako god bilo. Svjesna sam da ne mogu preskočiti više dva metra kad se sjetim i da sam daleko od onoga što sam bila. Ali istrpjet ću i stisnuti zube i bit ću dogodine ona stara. Na SP idem prvenstveno u borbu za finale. Nema žaljenja, ne želim razmišljati o tome jesam li dala sve od sebe kad jednog dana završim karijeru. A što se tiče mišića, ako nije pukao prije sedam dana, valjda neće ni sada.

Svjesna sam da više ne mogu preskočiti dva metra kad se sjetim

Blanku do odlaska u Južnu Koreju čekaju tri jaka treninga. Za usporedbu u kakvoj je Blanka formi, Joško Vlašić iznio je detalj otprije dvije godine.

- Sjećamo se dobro Bojan i ja treninga prije Pekinga 2008. Mi smo gledali, a Blanka je skakala 185, 190, 195, 200 i 205 centimetara. Napala je na treningu svjetski rekord od 210 centimetar, a Bojan i ja smo pali na stražnjice od tih skokova. U srijedu je od 24 skoka maksimalno preskočila 190 centimetara. Sad vam je sve jasno - rekao je Joško.

Blanka: Nisam stigla napraviti kolačiće

 Rekla sam svojim prijateljima, kratki presjek sezone, u ožujku sam željela napraviti kolačiće, a za kolačiće je potrebno tijesto, a ja sam tada imala samo brašno, to brašno bilo je moje tijelo i moja volja. Onda sam trenirala i tim treninzima stvorila tijesto i počela praviti kolačiće. Nažalost ozljeda me spriječila

Idi na 24sata

Komentari 109

  • sabo 21.08.2011.

    Blanka nam je dala puno razloga za sreću i ponos, ali joj ovo nije trebalo. Ako se ozljedila, neka propusti sezonu da se može pripremiti za Olimpijske igre. Sudjelovanjem u natjecanju u kojem nemože ništa postići, a može puno izgubiti sama pokazuje nezrelost. Dat ću 1 primjer. San Antonio Spursi su u 1996 1997 imali omjer pobjeda i poraza 59:23. Druge sezone su bili najlošija momčad. Zašto: Glavni igrači su bili ozljeđeni i poslani su na operacije. Znači da su svjesno žrtvovali sezonu. Nakon toga su svaku sezonu završili u doigravanju i 4 puta osvojili naslov prvaka. E to treba Blanki. Ovu sezonu zatvoriti i pripremiti se za drugu - važniju.

  • zorro_1 21.08.2011.

    jedva cekam da ova nakarada prestane skakati da vise ne moram slusati i gledati o toj lazljivoj polu porno zvijezdi. sugradjanka joj je bar izbacila pravu sevu kad joj nije islo a ova samo cicice i malo pusenja u nekom autu. kao izgubila film, ahahhahahahah.

  • gossip boy 20.08.2011.

    blanka više nije ona stara i više nikad neće biti ove suze su joj samo isprika za to što neće biti među prve 3 a na olimpijskim igrama ni među prvih 5

Komentiraj...
Vidi sve komentare