To je to što me zanima!

Blanka Vlašić s dva skoka u finale EP-a u Torinu

Blanka Vlašić iz prvog je pokušaja preskočila 1.85 i 1.89, što je bilo dovoljno za plasman u finale dvoranskog europskog prvenstva u Torinu
Vidi originalni članak

Blanka Vlašić plasirala se bez problema u finale skoka u vis na EP u Torinu. Bila su joj dovoljna dva skoka, preko 185 i 189 cm. Naime, iako je norma za finale bila 194 cm, puno djevojaka otpalo je na nižim visinama, pa je i 189 cm bilo dovoljno. Tako će u nedjeljnom finalu nastupiti devet skakačica. Za zlato bi se trebalo boriti Blanka i Arianne Friedrich, a sve ostale su u dosta lošijoj formi i „gađat“ će broncu. Blanki su na kvalifikacijama jedino smetali gužva oko zaletišta i dugo čekanje. Jošku Vlašiću također nije bilo jasno što se događa:
- Skokovi su počeli na 170 cm. Ne znam zašto, pa ovo je Europsko prvenstvo, a ne neko školsko natjecanje. Tako je Blanka na prvi skok preko 185 cm čekala 50 minuta, a na sljedeći na 189 još četrdeset minuta. Da ne spominjem gužvu oko zaletišta. Istovremeno su skakali skakači u dalj, skakači s motkom i skakačice u vis. Bila su tu još neka djeca sa zastavicama, pravi kaos, ljut je bio Vlašić.
Sve ostalo bilo je u redu, poglavito podloga s kojom je Blanka zadovoljna:
- Čim je nije spomenula znači da joj odgovara, rekao je Vlašić.
Finale počinje u nedjelju u 15.40.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • plavocrni 07.03.2009.

    a di je Ariane Friedrich?? kaj ona nije ušla u finale? nemoguće...

Komentiraj...
Vidi sve komentare