To je to što me zanima!

Blatter u problemima: Hyundai i Visa prijete otkazom ugovora

Blatter se u četvrtak trebao pojaviti na unaprijed zakazanoj konferenciji u Zürichu. No šef Fife oktazao je svoj dolazak. Uefa ga pritišće da odgodi skupštinu u petak
Vidi originalni članak

Visa i Hyundai zaprijetili su da će se povući iz milijunskih sponzorskih ugovora koje imaju s Međunarodnom nogometnom organizacijom nakon skandala koji trese Fifu. Visa je objavila da je razočarana te da zahtijeva hitnu akciju unutar Fife, a iz Hyundaija kažu kako su iznimno zabrinuti zbog uhićenja visokih dužnosnika Fife.

U dvije antikorupcijske akcije švicarske i američke policije u srijedu ujutro uhićeno je 14 ljudi, a od toga je sedam visokih dužnosnika Fife uključujući potpredsjednika Jeffreya Webba, koji su "pali" dok su se spremali na Fifinu skupštinu.

Iz Fife su nakon kriznog sastanka na izvanrednoj konferenciji za novinare demantirali da je Sepp Blatter bio dio istrage o korupciji, mitu i pranju novca. Prema informacijama američkih vlasti, Fifini dužnosnici u posljednjih 25 godina pokrali su preko 100 milijuna dolara. Blatter navodno nije imao pojma o tome. 

REUTERS/PIXSELL

Blatter se u četvrtak trebao pojaviti na unaprijed zakazanoj konferenciji u Zürichu, ali šef Fife otkazao je svoj posjet, kao što je to napravio i u srijedu nakon uhićenja u hotelu u Zürichu. Šef Fife trebao je biti gost na dva kongresa, ali oba je izbjegao.

Blatter je pod pritiskom. U petak bi se trebala održati Fifina skupština na kojoj Blatter ide po peti mandat, no iz Uefe i europskih saveza traže da se ta skupština odgodi.  Iz Fife zasad šute i ostaju pri tome da se skupština održi prema rasporedu.

REUTERS/PIXSELL
Idi na 24sata

Komentari 15

  • sena2 29.05.2015.

    Kažeš Štimac suradjivao sa Mamicem?Molim te objasni mi sa kim suradjuje Šuker?Ko je Sukera postavio za predsjednika HNS-a?Smiješan si...

  • acinhoo 28.05.2015.

    ovo postaje sve prestrasno..sad su oni na kraju pametni i pokrali ovo pokrali ono..sta tome nisu stali na rep davno prije a ne sad kad se svaki od njih nakrao da i kad odrobijaj svoje naglasavam ako,ce izaci van i izigravat koje kakve ponosne dzekove i gospodu,dok ce njih na njihovim mjestima zamjenit jos veci lopovi i tako u krug..ma dajte vise prestanite se sprdat sa zdravim razumom..pa cijel ta sportska,filmska,modna,politicare da i nepricam treba pozatvarat a to je nemoguce iskorijenit jer svatko tko bi se nasao na tome polozaju bi kao i ovi ponajprije gledao vlastite interese..nemoj te nas vise trovat takvim kvazi likovima..ovaj svijet je prepun lopova ovakvih onakvih i nazalost to je vise nemoguce vise iskorijenit,ako je ikada bilo i moguce..sve u svemu,ovo je sprdnja sa malim ljudim koji kopaju po kontejnerims,kopaju kanale,pokusavaju prezivit na bilo koji nacin,jer nemaju drugog izbora..svijet je zapravo stvoren i postoji nazalost za takve,jer tome nikad ali bas nikad nece bit oslobodjen takvih stvari i likova...

  • tomicalomica 28.05.2015.

    Znaci da rezimiramo ovako , ubuduce na velikim svjetskim natjecanjima djelatnici Fufe nece moci placati svoje hotele i ostale usluge Visa karticom, hot dogove ce morati placati u cashu , a ako ce zazeljeti voznju gradom nece si moci upriliciti to zadovoljstvo niti u jednom Hyundai autu ...Ako budu zedni , mogu piti sve osim Coca - Cole aha:))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare