Obavijesti

Sport

Komentari 16

Uefa zatražila od Fife odgodu izbora za predsjednika u petak

Uefa zatražila od Fife odgodu izbora za predsjednika u petak
1

Iako u krovnoj svjetskoj nogometnoj federaciji tvrde kako nema razloga za odgodu izborne skupštine u petak, Uefa je od Fife zatražila da zbog uhićenja to ipak učini

VIDEO

Ne prestaju jenjavati reakcije nogometnih dužnosnika na uhićenja sedmero visokopozicioniranih dužnosnika u Fifi u srijedu ujutro u Zürichu. Sumnjiči ih se da su primili mito za izbor domaćina svjetskih nogometnih prvenstava 2018. u Rusiji i 2022. u Kataru ukupne vrijednosti veće od 150 milijuna dolara.

Na dan finala Europske lige u Varšavi reagirala je i vrhuška Uefe tražeći odgodu izbora za predsjednika Fife koji su se trebali održati u petak, objavio je tajnik Gianni Infantino.

- Čvrsto vjerujemo kako bi trebalo odgoditi kongres Fife, uz predsjedničke izbore, unutar sljedećih šest mjeseci - rekao je Infantino.

Sepp Blatter, koji nije među uhićenima, traži i peti mandat na vrhu krovne svjetske nogometne organizacije, a jedini mu je protivnik jordanski princ Ali bin Hussein. Zasad je izvjesno kako će se skupština i izbori ipak održati prema planiranom rasporedu, rekao je glasnogovornik Fife Walter de Gregorio.

- Nismo razmišljali otkazati izbor za predsjednika. Zašto bismo? Niti smo još razmišljali o suspenziji naših članova dok još nisu optuženi. Pa nismo mi policija niti smo državni tužitelji. Mi možemo samo do jedne mjere čistiti Fifu, a ostalo je na organima vlasti.

Priopćenje Uefe prenosimo u cijelosti:

Današnji su događaji katastrofa za Fifu i uništili su sliku nogometa u cijelosti. Uefa je potpuno šokirana i tužna zbog toga. Ovaj događaj je još jednom pokazao da je korupcija duboko ukorijenjena u Fifi. Potrebno je da se cijela Fifa pokrene i da se naprave stvarne reforme.

Nadolazeći kongres Fife riskira da se pretvori u farsu i zato će europski savezi pažljivo razmotriti hoće li se pojaviti na kongresu i podržati sustav koji će, ako se ne zaustavi, potpuno uništiti nogomet.

Članice Uefe imaju sutra sastanak uoči kongresa Fife. Na njemu će se odlučiti daljnji koraci kako bi se zaštitio nogomet.

U međuvremenu, članovi izvršnog odbora Uefe uvjereni su kako je potrebna snažna promjena u vodstvu Fife i čvrsto vjeruju kako  bi kongres Fife trebao biti odgođen te kako bi se novi izbori za predsjednika Fife trebali organizirati u sljedećih šest mjeseci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz