To je to što me zanima!

Blažević je na odlasku: ''Volim Zadar, ali ovdje se blamiram''

Miroslav Blažević vrlo je blizu odluke da napusti Zadar, uzeo je nekoliko dana da napokon odluči. Pripreme počinju 7. siječnja. Kako sada stvari stoje, bez Ćire...
Vidi originalni članak

Ne znam što ću, jako mi je teško. Ako neće biti neke objektivne klime za nastavak, ne vidim kako bi se sve ovo moglo dobro završiti, zabrinut je Ćiro Blažević.

Na klupu Zadra sjeo je 14. rujna i odmah krenuo pobjedom protiv Slaven Belupa. U idućem kolu srušio je i Lokomotivu u gostima, pa u Kupu Zagoru. U Zadru je vladala idila, Ćiro je bio heroj, a hrabriji su spominjali čak i Europu... No bilo je to kratka vijeka.

Novčani problemi bili su sve veći, potom su uhićeni direktor i predsjednik NO-a Zadra Dalibor Zebić i Reno Sinovčić. Kula se polako urušavala, a Ćiro je početkom prosinca, uoči Lokomotive, već spakirao kovčege. Nije više mogao izdržati probleme.

- Zadar je najljepši grad na svijetu, ali iscrpljen sam i umoran. Volim ovaj grad, ljude koji žive u njemu, no mnogi ne shvaćaju u kakvoj smo situaciji. Moram voditi računa i o sebi, na neki sam se način i izblamirao - kaže Ćiro.

Odlučio je ostati, ali kriza se nastavila. Stigli su veliki problemi s ozljedama, kartonima i klub je nezadrživo počeo kliziti prema drugoj ligi. Na kraju je Gradsko vijeće odlučilo smanjiti donacije Zadru i umjesto dosadašnjih 2,8 milijuna, dobit će milijun kuna.

- Čuo sam i ta me vijest dobro uzdrmala. Vjerovao sam da će grad, kao većinski vlasnik, stati ozbiljno iza kluba. Da ga pokušamo spasiti. Ovako, to mi se čini kao utopija. Iako, čuo sam da je Rijeka ponudila pomoć... Moram vidjeti - zaključio je Ćiro.

Pripreme počinju 7. siječnja. Kako sada stvari stoje, bez legendarnog Ćire.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • SAIBABA 30.12.2014.

    koja je to kvaliteta senilnog starca

  • Matek podravec u Irskoj 29.12.2014.

    Nije sve u Ćiri. Pa da dođe i veliki Pep Guardiola ili Mourinho nebi mogao napraviti sa ovakvom ekipom. Nije da branim Ćiru, ali nisu treneri za sve krivi toliko, lako je trenera promijenit, ali ne i igrača !..

  • POTPEC 29.12.2014.

    E moj čirohito napokon si se osvistio, samo kasno. Kakav je to klub kojeg se i gradske vlasti odriću i zbog koga. NAVIJAČI branite svoj klub i preuzmite klupske uzde u ruke. U ovoj Hrvatskoj dubokoj močvari jedino ste vi u stanju tu močvaru isušiti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare