To je to što me zanima!

Blizanci Vitaić golovima "bombardiraju" Europu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Splitski blizanci Ante i Frane Vitaić spektakularnim su golovima obilježili burni protekli vikend u rumunjskoj i norveškoj nogometnoj ligi
Vidi originalni članak

U subotu je Frane u dresu rumunjskog Otelula postigao gol s više od 60 metara, a dan poslije njegov blizanac Ante drugi je put u zadnjih mjesec dana u dresu norveškog Ham-Kama zabio iz kornera.
- Vidio sam Franin gol i promislio kako nikad nismo zabili u istom vikendu. Kad mi se pojavila prilika iz kornera, opalio sam i ušla je - kaže presretni Ante, koji je s bratom u svakodnevnom kontaktu putem interneta. Snimka Franina gola pravi je hit na internetu.
- Svi zovu, čestitaju i pitaju jesam li gađao. A kako bih dao gol sa 60 metara da nisam gađao - tvrdi Frane, koji se malo-pomalo nameće u postavi Otelula, kluba u kojem je ponikao donedavni hajdukovac Florin Cernat. Vitaići su jedini Hrvati u norveškoj i rumunjskoj ligi. Neuobičajene destinacije isprva su ih odbijale, ali danas su obojica presretni.
- Rumunjska liga jača je od HNLa, šest klubova igra u europskim natjecanjima, a ima i puno stranaca - pojašnjava Frane.
- Mene je isprva odbijala udaljenost i skup život, no navikao sam se i shvatio kako život u Norveškoj nije ništa skuplji nego kod nas - priznao je Ante. Vitaićima je san zajedno zaigrati u Hajduku. Ako ne tamo, onda bilo gdje u istom dresu. Možda im se san i ispuni.
- Kad su čuli da je Frane dao gol sa svoje polovine, pitali su me hoću li i njega dovesti - otkriva Ante.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare