To je to što me zanima!

Boća umjesto lopte: U boćanju shvatite što je domaći teren...

LEGENDA HNL-A Bivši napadač Rijeke i Zagreba Sandro Klić vrsni je boćar i sa svojim klubom juriša prema prvoj ligi. Cijela obitelj bivšeg nogometaša je boćarska
Vidi originalni članak

Boćanjem se bavim od 15. godine. Tata Josip jedan je od osnivača Rječine, kluba u kojemu sam sad predsjednik, mama Ruža igra Žensku ligu, a boćamo brat Dalibor i ja. Jedino sestra Renata ne boća, njoj branim jer je premlada, rekao je kroz smijeh Sandro.

I u boćanju crveni i žuti kartoni

S Kranjčarom, Buljatom, Pranjićem i ostalim mladim reprezentativcima Sandro je 2003. u Londonu potopio Engleze, bilo je 3-0. Već tad je u slobodno vrijeme i boćao.

- Od 15. godine sam u boćanju. Čak i kada sam igrao u Prvoj HNL-a, bio sam registriran u nekom niželigaškom boćarskom klubu. Lani sam igrao prvu boćarsku ligu u Podhumu KVIG, sad sam u Rječini predsjednik kluba i igrač. To je županijska liga - rekao je Sandro Klić.

Namjeravate li se okladiti na pobjednika boćarskog meča, gosta isključite.

- Nigdje domaći teren nije tolika prednost kao u boćanju. Pobijedite li kao gost, prvak ste ili ste se spasili od ispadanja. Domaćin zna gdje teren ‘visi’, kako stajati, gdje ‘pada’... Primjerice, putujemo u Metković, krenemo u 8, stignemo u 14 sati, a igramo u 15. I kako dobiti? Bogatiji klubovi dođu ranije da se priviknu na teren.

I u boćanju ima kartona.

- Kako ne? Bijeli je upozorenje, žuti ako, primjerice, psujete, pa crveni - objašnjava Sandro dodajući da dobri boćari mogu po sezoni zaraditi i do 20.000 eura. A sezona traje samo četiri ili pet mjeseci.

Četiri boće stoje 1500 kuna

- Nama je sponzor općina. Pazite, jednom igraču trebaju četiri boće, a četiri boće stoje 1500 kuna. A ima 12 igrača u klubu. Pa računajte. Dobra boća izdrži tri-četiri godine, a sezona stoji oko 50.000 kuna. Ma mi ovu sezonu uživamo, putujemo na Krk, Lošinj, nakon meča odemo na večeru... Sljedeće sezone mogli bismo se pojačati i krenuti prema prvoj ligi - zaključio je Klić.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • pinkpanter18 01.01.2016.

    puno to ljudi nije igralo, pa govore da to nije sport a ima vise disciplina nego iti jedan sport i pravila

  • mbutin22 01.01.2016.

    Samo oni koji nikada nisu boćali mogu tvrdit da to nije sport.

  • Goldy1987 01.01.2016.

    Tuđi čovik nikad neće znati što to veže dalmatinske ljude !!

Komentiraj...
Vidi sve komentare