Obavijesti

Sport

Komentari 8

Boća umjesto lopte: U boćanju shvatite što je domaći teren...

Boća umjesto lopte: U boćanju shvatite što je domaći teren...
1

LEGENDA HNL-A Bivši napadač Rijeke i Zagreba Sandro Klić vrsni je boćar i sa svojim klubom juriša prema prvoj ligi. Cijela obitelj bivšeg nogometaša je boćarska

VIDEO

Boćanjem se bavim od 15. godine. Tata Josip jedan je od osnivača Rječine, kluba u kojemu sam sad predsjednik, mama Ruža igra Žensku ligu, a boćamo brat Dalibor i ja. Jedino sestra Renata ne boća, njoj branim jer je premlada, rekao je kroz smijeh Sandro.

I u boćanju crveni i žuti kartoni

S Kranjčarom, Buljatom, Pranjićem i ostalim mladim reprezentativcima Sandro je 2003. u Londonu potopio Engleze, bilo je 3-0. Već tad je u slobodno vrijeme i boćao.

- Od 15. godine sam u boćanju. Čak i kada sam igrao u Prvoj HNL-a, bio sam registriran u nekom niželigaškom boćarskom klubu. Lani sam igrao prvu boćarsku ligu u Podhumu KVIG, sad sam u Rječini predsjednik kluba i igrač. To je županijska liga - rekao je Sandro Klić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Namjeravate li se okladiti na pobjednika boćarskog meča, gosta isključite.

- Nigdje domaći teren nije tolika prednost kao u boćanju. Pobijedite li kao gost, prvak ste ili ste se spasili od ispadanja. Domaćin zna gdje teren ‘visi’, kako stajati, gdje ‘pada’... Primjerice, putujemo u Metković, krenemo u 8, stignemo u 14 sati, a igramo u 15. I kako dobiti? Bogatiji klubovi dođu ranije da se priviknu na teren.

I u boćanju ima kartona.

- Kako ne? Bijeli je upozorenje, žuti ako, primjerice, psujete, pa crveni - objašnjava Sandro dodajući da dobri boćari mogu po sezoni zaraditi i do 20.000 eura. A sezona traje samo četiri ili pet mjeseci.

Četiri boće stoje 1500 kuna

- Nama je sponzor općina. Pazite, jednom igraču trebaju četiri boće, a četiri boće stoje 1500 kuna. A ima 12 igrača u klubu. Pa računajte. Dobra boća izdrži tri-četiri godine, a sezona stoji oko 50.000 kuna. Ma mi ovu sezonu uživamo, putujemo na Krk, Lošinj, nakon meča odemo na večeru... Sljedeće sezone mogli bismo se pojačati i krenuti prema prvoj ligi - zaključio je Klić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener