To je to što me zanima!

Bogati profitiraju: HNS smanjio naknade za razvoj nogometaša

Od 19. prosinca na snagu je stupila nova 'Odluka o visini naknade za treniranje i razvoj igrača' Izvršnog odbora HNS-a koja je zamijenila onu iz lipnja 2011. godine
Vidi originalni članak

Za razvoj mladih talenata klubovi u kojima su nogometaši provodili svoje pionirske, kadetske i juniorske dane dobivat će skoro duplo manju naknadu od one koju su dobivali dosad.

U novoj odluci promijenjena je svota koju klubovi 'pod kapom' HNS-a moraju platiti ako žele dovesti mlađe igrače u svoje redove. Naknada za razvoj plaća se od igračeve 12. do 21. godine.

Dosad su klubovi iz Prve HNL kao naknadu za razvoj morali plaćati 10 000 eura, iz Druge HNL 5000, a iz Treće HNL 2000 eura po godini treniranja igrača, a odsad će klubovi iz Prve HNL za novog mladog igrača po godini igranja u mlađim kategorijama morati plaćati 5000, iz Druge HNL 2000, a iz Treće HNL 1000 eura.

To bi značilo da će veći klubovi poput Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka primjerice za dovođenje 5 talentiranih petnaestogodišnjih dječaka iz nekog manjeg kluba u kojem su proveli tri godine sad platiti 75 tisuća eura, dok su do ove odluke za njih morali izdvojiti 150 000 eura.

 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • MateCro 03.01.2019.

    Ipak se nije sve potrošilo da struju, vodu I smeće.

  • nordovest 03.01.2019.

    Kako netko sa ovakvim znanjem hrvatskog jezika može biti novinar? Kako može napisati "dobivat će skoro duplo manju naknadu ", koliko je to duplo manje a matematički nemoguće. Pa zar ne možete pisati upola manju naknadu, ili niti pola kao dosada, ili gotovo manje od pedeset posto dosadašnje naknade. Duplo manje ne postoji, postoji duplo više.

  • Josip Joe Milovich 03.01.2019.

    Po Superhik sistemu, uzmi siromašnima da daš bogatima. Zapravo čitava država nam funkcionira po tom sistemu pa zašto nebi i HNS.

Komentiraj...
Vidi sve komentare