Sport

Komentari 15

Bogati profitiraju: HNS smanjio naknade za razvoj nogometaša

Bogati profitiraju: HNS smanjio naknade za razvoj nogometaša

Od 19. prosinca na snagu je stupila nova 'Odluka o visini naknade za treniranje i razvoj igrača' Izvršnog odbora HNS-a koja je zamijenila onu iz lipnja 2011. godine

Za razvoj mladih talenata klubovi u kojima su nogometaši provodili svoje pionirske, kadetske i juniorske dane dobivat će skoro duplo manju naknadu od one koju su dobivali dosad.

U novoj odluci promijenjena je svota koju klubovi 'pod kapom' HNS-a moraju platiti ako žele dovesti mlađe igrače u svoje redove. Naknada za razvoj plaća se od igračeve 12. do 21. godine.

Dosad su klubovi iz Prve HNL kao naknadu za razvoj morali plaćati 10 000 eura, iz Druge HNL 5000, a iz Treće HNL 2000 eura po godini treniranja igrača, a odsad će klubovi iz Prve HNL za novog mladog igrača po godini igranja u mlađim kategorijama morati plaćati 5000, iz Druge HNL 2000, a iz Treće HNL 1000 eura.

To bi značilo da će veći klubovi poput Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka primjerice za dovođenje 5 talentiranih petnaestogodišnjih dječaka iz nekog manjeg kluba u kojem su proveli tri godine sad platiti 75 tisuća eura, dok su do ove odluke za njih morali izdvojiti 150 000 eura.

 

Najčitaniji članci