To je to što me zanima!

Bojan Bogdanović: SP mi je podiglo samopouzdanje

Novi kapetan Cibone, Bojan Bogdanović, svjestan je da će ove sezone imati puno veću odgovornost u igri, ali se ne boji jer je pun samopouzdanja nakon SP
Vidi originalni članak

Svi jedva čekamo prvu utakmicu da vidimo gdje smo u odnosu na ostale momčadi, rekao je Bojan Bogdanović, novi kapetan Cibone, uoči gostovanja u Vršcu kod Hemofarma, gdje će "vukovi" krenuti u novu sezonu NLB lige.


- I ja jedva čekam, već nam je svima dosta treninga - dodao je Leon Radošević, koji će biti dokapetan. On gostovanje u Vršcu pamti po dobrome. Upravo tamo je zapravo počela njegova prava seniorska karijera. Prošle sezone centri Cibone u Vršcu su upali u probleme s osobnim greškama, pa Velimir Perasović nije imao drugog izbora nego isprobati klinca koji je upao u sastav samo zato što klub nije imao novca za dovesti još jednog Amerikanca. Leon je zabio 12 koševa, nametnuo se Perasu i do kraja sezone postao jedan od najvažnijih igrača.


- Od tada sam sigurno napredovao, dobio sam status u momčadi. I ove godine dobivat ću prilike i pokušati ih što bolje iskoristiti - skromno je rekao 20-godišnji centar.


Više će se očekivati i od Bogdanovića, koji se od talentiranoga klinca u godinu dana pretvorio u važnog reprezentativca Hrvatske.


- Uloga mi se promijenila, trebao bih biti nositelj igre, a dobio sam i kapetansku vrpcu, što je velika čast. Sigurno mogu bolje nego lani. Puno mi je značilo i ljeto s reprezentacijom. Na početku sam se samo htio izboriti za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a na kraju sam bio starter i igrao 20-25 minuta po utakmici. To mi je svakako podiglo samopouzdanje - objasnio je Boško, koji smatra da bi nova Cibona trebala biti atraktivnija od prošlosezonske.


- Lani smo igrali da primimo koš manje, a sad je cilj zabiti koš više. No razlika će se vidjeti tek nakon što počmu utakmice.


Dakle, od petka nadalje.


- Hemofarm je igrao kvalifikacije za Euroligu. Možda će biti u prednosti jer su već odigrali četiri službene utakmice, ali ništa značajno - rekao je Bogdanović o momčadi koja je ispala u drugom krugu kvalifikacija od berlinske Albe tricom u posljednjoj sekundi uzvrata.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare