Obavijesti

Sport

Komentari 0

Bojan Bogdanović: SP mi je podiglo samopouzdanje

Bojan Bogdanović: SP mi je podiglo samopouzdanje
1

Novi kapetan Cibone, Bojan Bogdanović, svjestan je da će ove sezone imati puno veću odgovornost u igri, ali se ne boji jer je pun samopouzdanja nakon SP

VIDEO


Svi jedva čekamo prvu utakmicu da vidimo gdje smo u odnosu na ostale momčadi, rekao je Bojan Bogdanović, novi kapetan Cibone, uoči gostovanja u Vršcu kod Hemofarma, gdje će "vukovi" krenuti u novu sezonu NLB lige.


- I ja jedva čekam, već nam je svima dosta treninga - dodao je Leon Radošević, koji će biti dokapetan. On gostovanje u Vršcu pamti po dobrome. Upravo tamo je zapravo počela njegova prava seniorska karijera. Prošle sezone centri Cibone u Vršcu su upali u probleme s osobnim greškama, pa Velimir Perasović nije imao drugog izbora nego isprobati klinca koji je upao u sastav samo zato što klub nije imao novca za dovesti još jednog Amerikanca. Leon je zabio 12 koševa, nametnuo se Perasu i do kraja sezone postao jedan od najvažnijih igrača.


- Od tada sam sigurno napredovao, dobio sam status u momčadi. I ove godine dobivat ću prilike i pokušati ih što bolje iskoristiti - skromno je rekao 20-godišnji centar.


Više će se očekivati i od Bogdanovića, koji se od talentiranoga klinca u godinu dana pretvorio u važnog reprezentativca Hrvatske.


- Uloga mi se promijenila, trebao bih biti nositelj igre, a dobio sam i kapetansku vrpcu, što je velika čast. Sigurno mogu bolje nego lani. Puno mi je značilo i ljeto s reprezentacijom. Na početku sam se samo htio izboriti za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a na kraju sam bio starter i igrao 20-25 minuta po utakmici. To mi je svakako podiglo samopouzdanje - objasnio je Boško, koji smatra da bi nova Cibona trebala biti atraktivnija od prošlosezonske.


- Lani smo igrali da primimo koš manje, a sad je cilj zabiti koš više. No razlika će se vidjeti tek nakon što počmu utakmice.


Dakle, od petka nadalje.


- Hemofarm je igrao kvalifikacije za Euroligu. Možda će biti u prednosti jer su već odigrali četiri službene utakmice, ali ništa značajno - rekao je Bogdanović o momčadi koja je ispala u drugom krugu kvalifikacija od berlinske Albe tricom u posljednjoj sekundi uzvrata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše