To je to što me zanima!

Bokšić dobio otkaz u Uefi; i Dinamo sprema i tužbu?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Uefin istražitelj Robin Bokšić (32) dobio je otkaz nakon što je širio lažne informacije o namještanju utakmica njemačkog aktualnog prvaka Bayerna
Vidi originalni članak

Nakon istrage koju je pokrenuo predsjednik Uefe Michel Platini, 32-godišnji Robin Bokšić dobio je 'pedalu'. Uefa je prekinula suradnju s istražiteljem koji je postao poznat i u Hrvatskoj. Zbog njega su u Dinamu sazivali konferencije i dvaput dnevno, a dotični je ispitivao suca Brunu Marića oko sumnji u namještanje utakmice finala Kupa između Dinama i Hajduka 2009. godine. Dolaskom Bokšića u Hrvatsku, nitko zapravo nije imao pojma tko je on. Predsjednik HNS-a Vlatko Marković rekao je da bi ga bacio kroz prozor da je Bokšić ušao u Kuću nogometa dok je on bio tamo. Nakon što se doznalo da je Bokšić zaista Uefin istražitelj, na površinu su počele isplivavati navodne kriminalne radnje Uefinog istražitelja. Tako su ga optuživali za prevaru, kupnju utakmica, ilegalno klađenje... A u javnost su procurile fotografije gdje je Bokšić u društvu braže Šapina, osuđenih za namještanje utakmica. Bokšića je 'pokopao' članak u izdanju magazina Stern koji je Bokšića i njemu nadređenog šefa Disciplinske službe Petera Limachera naveo kao ljude koji su širili lažne informacije o nizu klubova uključujući i njemački Bayern. Za bavarski su klub navodno proširili informaciju kako je 2008. pustio Zenitu u uzvratnoj utakmici polufinala Kupa Uefe. Taj je dvoboj završio 4-0 za Ruse, nakon što je u prvoj utakmici bilo 1-1. Poslije izlaska Sternova članka Bayern je odlučio tužiti Limachera i Bokšića, a tražio je i dobio i reakciju Uefe.

DINAMO BAYERNOVIM STOPAMA
Razmišljamo hoćemo li kao Bayern, tužiti Bokšića, rekao je Dinamov direktor, prenosi Večernji list.
- Istina i činjenice izašle su na vidjelo. Uefa je primila našu molbu za sastanak, dogovaramo se za termin. Za nas je pravni aspekt završio i Uefa je potvrdila da nema postupka protiv nas - završio je Vrbanović.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Nizozemac 21.09.2010.

    Ovaj je sto se tice lazi prosisao i Minhausena

  • user_42221 21.09.2010.

    Vidi ga kako je debeo FUJ!

  • panišer 21.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare