To je to što me zanima!

Bölöni pravi izbor: U Dinamu trener koji je otkrio Ronalda

Rumunj Laszlo Bölöni (60) najizgledniji je kandidat za novog trenera Dinama. Iskusni stručnjak govori tri jezika, voli raditi s mladim talentima, a igrači ga cijene
Vidi originalni članak

U Dinamo dolazi Laszlo Bölöni?! To je fantastično. Odličan je trener i sjajan čovjek. Obožavali smo ga. Vjeruje da se svaka utakmica može pobijediti. Bilo koja. Pun je samopouzdanja, a to je prenio i na momčad, kaže bivši dinamovac Etto, kojeg je Laszlo Bölöni (60) trenirao u PAOK-u prije dvije godine.


Rumunj je oduševio sportskog direktora Dinama i privremenog trenera prve momčadi Zorana Mamića, koji se nije libio priznati:


- Da, gospodin Laszlo Bölöni je jedan od kandidata za trenera! 
Čini se kako je rumunjski stručnjak u ovom trenutku zaista najizglednije rješenje za preuzimanje klupe Dinama. Osim što je sjajan trener, Bölöni je dokazao kako ima odličan nos za prepoznavanje mladih igrača. 


- U Sportingu je otkrio Cristiana Ronalda i Ricarda Quaresmu - kaže Etto.


I već je u prvoj sezoni sa Sportingom osvojio portugalsko prvenstvo i kup.
 Rumunj bi Dinamovu momčad trebao preuzeti na zimu i sljedeće sezone probati ispuniti nedosanjani san o proljeću u Europi. Inače, kad je rušenje tradicija u pitanju, Bölöni je majstor. Rušio ih je gdje god je radio kao trener.


Savršeno govori portugalski, francuski i engleski

- Mi smo pobijedili Panathinaikos i AEK u gostima nakon punih deset godina! Potom smo išli Tottenhamu, a uoči utakmice u klubu su govorili kako niti jedan grčki klub nije pobijedio na Otoku od 1976. godine. A mi smo pobijedili Tottenham - prisjetio se Etto svog bivšeg trenera.


Bölöni je sjajan psiholog, sa svakim igračem razgovara u četiri oka na dnevnoj bazi. 


- Nevjerojatno je kako igračima podigne samopouzdanje. Sammir? Siguran sam da bi obožavao Bölönija. Uostalom, Bölöni savršeno govori portugalski, francuski i engleski. Nije od onih trenera koji cijelo vrijeme tijekom utakmice nešto dobacuju, pričaju... Igrače pusti da igraju slobodno, da uživaju u igri. Mislim da je baš to ono što današnjem Dinamu i treba - otkriva Etto.

Bivši rumunjski izbornik vodio je Monaco, Sporting...

Laszlo Bölöni u karijeri je vodio Nancy, Sporting Lisabon, Rennes, Monaco, Al-Jazeeru, Standard Liege, Al Wahdi, Lens i PAOK, bio je rumunjski izbornik, a danas trenira katarski Al Khor. Od zime bi, najvjerojatnije, trebao preuzeti Dinamo.

Trener koji je otkrio Cristiana u Dinamu? "Boloni je kandidat"

Idi na 24sata

Komentari 42

  • strmi007 02.11.2013.

    Valjalo bi

  • 02.11.2013.

    citam komentare i moram rec jadni ste umjesto da navijate za dinamo vi pljujete po svemu sta to ime donosi nisam bbb nikad necu ni bit ali sta koji k pljujete ko god bio na vlasti dinama kakvi god igraci bili navijajte ak vam se ne svida ne komentirajte a ak dode ovaj trener bar ce nes napravit i prestanite kenjat vise o mamicu i svemu -.-" iritantni narode hrvata a ima vas puno

  • zahira45 02.11.2013.

    Sretan mu dolazak ! Baš me zanima dokle će trpiti Mamića !

Komentiraj...
Vidi sve komentare