Obavijesti

Sport

Komentari 42

Bölöni pravi izbor: U Dinamu trener koji je otkrio Ronalda

Bölöni pravi izbor: U Dinamu trener koji je otkrio Ronalda
1

Rumunj Laszlo Bölöni (60) najizgledniji je kandidat za novog trenera Dinama. Iskusni stručnjak govori tri jezika, voli raditi s mladim talentima, a igrači ga cijene

VIDEO

U Dinamo dolazi Laszlo Bölöni?! To je fantastično. Odličan je trener i sjajan čovjek. Obožavali smo ga. Vjeruje da se svaka utakmica može pobijediti. Bilo koja. Pun je samopouzdanja, a to je prenio i na momčad, kaže bivši dinamovac Etto, kojeg je Laszlo Bölöni (60) trenirao u PAOK-u prije dvije godine.


Rumunj je oduševio sportskog direktora Dinama i privremenog trenera prve momčadi Zorana Mamića, koji se nije libio priznati:


- Da, gospodin Laszlo Bölöni je jedan od kandidata za trenera! 
Čini se kako je rumunjski stručnjak u ovom trenutku zaista najizglednije rješenje za preuzimanje klupe Dinama. Osim što je sjajan trener, Bölöni je dokazao kako ima odličan nos za prepoznavanje mladih igrača. 


- U Sportingu je otkrio Cristiana Ronalda i Ricarda Quaresmu - kaže Etto.


I već je u prvoj sezoni sa Sportingom osvojio portugalsko prvenstvo i kup.
 Rumunj bi Dinamovu momčad trebao preuzeti na zimu i sljedeće sezone probati ispuniti nedosanjani san o proljeću u Europi. Inače, kad je rušenje tradicija u pitanju, Bölöni je majstor. Rušio ih je gdje god je radio kao trener.


Savršeno govori portugalski, francuski i engleski

- Mi smo pobijedili Panathinaikos i AEK u gostima nakon punih deset godina! Potom smo išli Tottenhamu, a uoči utakmice u klubu su govorili kako niti jedan grčki klub nije pobijedio na Otoku od 1976. godine. A mi smo pobijedili Tottenham - prisjetio se Etto svog bivšeg trenera.


Bölöni je sjajan psiholog, sa svakim igračem razgovara u četiri oka na dnevnoj bazi. 


- Nevjerojatno je kako igračima podigne samopouzdanje. Sammir? Siguran sam da bi obožavao Bölönija. Uostalom, Bölöni savršeno govori portugalski, francuski i engleski. Nije od onih trenera koji cijelo vrijeme tijekom utakmice nešto dobacuju, pričaju... Igrače pusti da igraju slobodno, da uživaju u igri. Mislim da je baš to ono što današnjem Dinamu i treba - otkriva Etto.

Bivši rumunjski izbornik vodio je Monaco, Sporting...

Laszlo Bölöni u karijeri je vodio Nancy, Sporting Lisabon, Rennes, Monaco, Al-Jazeeru, Standard Liege, Al Wahdi, Lens i PAOK, bio je rumunjski izbornik, a danas trenira katarski Al Khor. Od zime bi, najvjerojatnije, trebao preuzeti Dinamo.

Trener koji je otkrio Cristiana u Dinamu? "Boloni je kandidat"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše