To je to što me zanima!

Bolt diskvalificiran u finalu na 'stotki', naslov ipak u Jamajku

Usain Bolt nije obranio naslov svjetskog prvaka na 100 metara. U finalu 'stotke' na SP-u u Daeguu pobijedio je njegov talentirani sunarodnjak iz Jamajke Yohan Blake
Vidi originalni članak

Jamajčanski sprinter Yohan Blake (21) osvojio je naslov svjetskog atletskog prvaka u utrci na 100 metara u Daeguu! Mladi Blake uzeo je zlato istrčavši 9.92 sekundi. Srebrnu medalju osvojio je Walter Dix sa 10.08, a broncu Kim Collins sa 10.09 skundi.

Blake je iskoristio pogrešku branitelja naslova iz Berlina i svjetskog rekordera Usaina Bolta koji je diskvalificiran zbog preranog starta. Bolt se u finale plasirao s drugim vremenom polufinala iza novog svjetskog prvaka Blakea koji je u polufinalu 100 metara istrčao za 9.95  sekundi.

Usain tako nije izdržao pritisak obrane naslova iako u Južnoj Koreji nije bilo njegova četiri glavna konkurenta Gaya i Powella koji su ozlijeđeni te dopingiranih Mullingsa i Rodgersa. Prvu priliku da je još najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt imat će u Zagrebu 13. rujna.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • user_82796 28.08.2011.

    Gotov je majstor najavio je da nije više toliko brz,da je počeo pit da su ga novci i slava pokvarili mislim da polako će i on u povijest...iskreno se nadam da grješim !!!

  • mil3 28.08.2011.

    stroga su pravila, al očigledno je Bolt bio pod velikim pritiskom

  • _dino_ 28.08.2011.

    jaoooo usaine...pa da si ih pustio sekundu prije sebe opet bi bio prvi...al eto i najbolji grijese...

Komentiraj...
Vidi sve komentare