To je to što me zanima!

Bolt pobijedio s 9.91: Nije loše, ali mislio sam da ću biti brži

Usain Bolt, najbolji i najpopularniji atletičar današnjice, pobijedio je na Zlatnoj sprinterici, mitingu IAAF-ove World Challenge serije u Ostravi, s vremenom 9.91
Vidi originalni članak

Bio je to Boltov tek drugi nastup ove sezone. Prošloga tjedna je u Rimu ostvario pobjedu nad sunarodnjakom Asafom Powellom. Zanimljivo, i u toj utrci je Bolt trčao 9.91, kao i u Ostravi.

Opet mu je glavni rival bio još jedan jamajčanski sprinter, Steve Mullings, koji je bio za šest stotinki sporiji...

- Moje vrijeme 9.91 nije loše, ali očekivao sam da će biti bolje. Vjerovao sam da ću biti brži – izjavio je Bolt nakon utrke na 100 metara.

Sljedeći nastup će Bolt imati na mitingu Dijamantne lige u Oslu 9. lipnja.

U Ostravi je u utorak nastupio i južnoafrički invalid Oscar Pistorius, koji zbog obiju amputiranih nogu trči uz pomoć protetičkih pomagala. Pokušao je otrčati normu (45.25) na 400 metara za nastup na Svjetskom prvenstvu, no, nije bio niti blizu. Zauzeo je tek 6. mjesto s vremenom 46.19. Najbolje vrijeme u toj disciplini, 45.61, otrčao je u ožujku ove godine u Pretoriji. Nove prilike imat će na američkim mitinzima kojima su domaćini Portland, Oregon, i New York.

- Prilično sam razočaran s vremenom, mislim da sam mogao puno bolje – izjavio je Pistorius.

Veronica Campbell-Brown, 29-godišnja jamajčanska sprinterica, pobijedila je u disciplini 100 metara s vremenom 10.76, što je njezin osobni rekord i najbolje vrijeme ove sezone u svijetu. Podsjećamo, Campbell-Brown je dvostruka olimpijska pobjednica, iz Atene 2004. godine i Pekinga četiri godine kasnije, ali na 200 metara...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare