To je to što me zanima!

Slovenci su bili nemoćni: Danci se plasirali na Euro, a 'vatreni' bi mogli na Poljake u play-offu

Danska je u izravnom dvoboju pobijedila Sloveniju 2-1 i plasirala se na Europsko prvenstvo. Naši susjedi i dalje su u igri i za tri dana ih čeka dvoboj protiv trećeplasiranog Kazahstana. I bod im je dovoljan
Vidi originalni članak

Jedanaest reprezentacija i domaćin Njemačka imaju osiguranu vizu za Euro, a nakon utakmica u petak navečer pridružila im se i Danska!

Europski prvaci iz 1992. godine su u Kopenhagenu u izravnom dvoboju za prvo mjesto pobijedili Sloveniju 2-1 i tako izborili plasman na smotru u Njemačkoj.

Bila je to igra mačke i miša od prve minute. Danci su dominirali, prijetili i stvarali šanse, dok su Slovenci parkirali autobus i čekali kontre. Iz jedine prilike zabili su gol, ali nisu mogli više od toga.

Danska je povela golom Maehlea u 27. minuti, a goste je u igru vratio Janža tri minute kasnije spektakularnim golom iz slobodnog udarca. Domaćini su još dodatno pojačali tempo u drugom dijelu pa u 54. minuti zabili za konačnih 2-1 i potvrdu prolaska. Zabio je Delaney.

Matjaž Kek nije uspio na Parkenu odvesti svoju reprezentaciju do drugog Eura, ali će novu priliku imati za tri dana kada će na svome terenu dočekati Kazahstance. Slovencima će biti dovoljan i bod, a gostima igra samo pobjeda. 

Italija je bila u teškoj situaciji u skupini C, ali sada je samo bod dijeli od Europskog prvenstva. Talijani su na Olimpicu razbili Sjevernu Makedoniju 5-2, bodovno se izjednačili s Ukrajinom s kojom igraju u ponedjeljak, a za prolazak će im biti dovoljan i bod zbog boljeg međusobnog omjera. 

Chiesa je zabio dva gola, a po jednom su precizni bili Darmian, Raspadori i El Shaarawy. Za goste je dva gola zabio bivši igrač Hajduka Jani Atanasov.

Poljaci su remizirali sa Češkom (1-1) u Varšavi i ostali bez izravnog plasmana na Euro. No, do njega će probati preko play-offa kojeg su zaradili zahvaljujući rezultatima u Ligi nacija. Za nas je to itekako bitna informacija jer bi Poljska u play-offu mogla igrati upravo protiv Hrvatske. Naravno, samo u slučaju ako se ne uspijemo izravno plasirati preko grupne faze.


 

Idi na 24sata

Komentari 40

  • kajzanavek 18.11.2023.

    Sretno susedi.

  • p189 18.11.2023.

    Sve je spremno za scenari da budemo treci,govori,izgovori,protivnici....Samo mi nismo spremni prihvatit da necemo na Euro

  • RedDoor 18.11.2023.

    Hrvatska s Perišićem i bez njega, razlika nebo i zemlja. Ne samo da je čovjek naš najkompletniji igrač svih vremena izgleda i vjerojatno ključni igrač zadnjih 4,5 godina, nego energija, borbenost koju on daje, čini nas reprezentacijom koja se bori s najjačim, a sad gubimo od Turske, Walesa zaredom. Da smo ga bar imali u desetom mjesecu, čisto sumnjam da bili u ovoj situaciji sad. Nadamo se sutra pravom pristupu od prve minute do zadnje minute, dobro posloženoj ekipi, ne da stoperi igraju bekove, pa trebamo napadati i dobrim reakcijama s klupe.🇭🇷

Komentiraj...
Vidi sve komentare