Obavijesti

Sport

Komentari 40

Slovenci su bili nemoćni: Danci se plasirali na Euro, a 'vatreni' bi mogli na Poljake u play-offu

Slovenci su bili nemoćni: Danci se plasirali na Euro, a 'vatreni' bi mogli na Poljake u play-offu

Danska je u izravnom dvoboju pobijedila Sloveniju 2-1 i plasirala se na Europsko prvenstvo. Naši susjedi i dalje su u igri i za tri dana ih čeka dvoboj protiv trećeplasiranog Kazahstana. I bod im je dovoljan

Jedanaest reprezentacija i domaćin Njemačka imaju osiguranu vizu za Euro, a nakon utakmica u petak navečer pridružila im se i Danska!

Europski prvaci iz 1992. godine su u Kopenhagenu u izravnom dvoboju za prvo mjesto pobijedili Sloveniju 2-1 i tako izborili plasman na smotru u Njemačkoj.

Bila je to igra mačke i miša od prve minute. Danci su dominirali, prijetili i stvarali šanse, dok su Slovenci parkirali autobus i čekali kontre. Iz jedine prilike zabili su gol, ali nisu mogli više od toga.

Danska je povela golom Maehlea u 27. minuti, a goste je u igru vratio Janža tri minute kasnije spektakularnim golom iz slobodnog udarca. Domaćini su još dodatno pojačali tempo u drugom dijelu pa u 54. minuti zabili za konačnih 2-1 i potvrdu prolaska. Zabio je Delaney.

Matjaž Kek nije uspio na Parkenu odvesti svoju reprezentaciju do drugog Eura, ali će novu priliku imati za tri dana kada će na svome terenu dočekati Kazahstance. Slovencima će biti dovoljan i bod, a gostima igra samo pobjeda. 

Italija je bila u teškoj situaciji u skupini C, ali sada je samo bod dijeli od Europskog prvenstva. Talijani su na Olimpicu razbili Sjevernu Makedoniju 5-2, bodovno se izjednačili s Ukrajinom s kojom igraju u ponedjeljak, a za prolazak će im biti dovoljan i bod zbog boljeg međusobnog omjera. 

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group C - Italy v North Macedonia

Chiesa je zabio dva gola, a po jednom su precizni bili Darmian, Raspadori i El Shaarawy. Za goste je dva gola zabio bivši igrač Hajduka Jani Atanasov.

Poljaci su remizirali sa Češkom (1-1) u Varšavi i ostali bez izravnog plasmana na Euro. No, do njega će probati preko play-offa kojeg su zaradili zahvaljujući rezultatima u Ligi nacija. Za nas je to itekako bitna informacija jer bi Poljska u play-offu mogla igrati upravo protiv Hrvatske. Naravno, samo u slučaju ako se ne uspijemo izravno plasirati preko grupne faze.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 20.45 , Europa
Danska
Maehle 26', Delaney 54'
2 : 1
Slovenija
Janža 30'
Sortiranje događaja
90+4'

Kraj utakmice!

 Danska je slavila 2-1 i plasirala se na Euro. Bila je to igra mačke i miša od prve minute, Danci su dominirali, stvarali šanse i na kraju zasluženo slavili. Nije ništa ni za Slovence gotovo. Za tri dana igraju protiv Kazahstana od kojeg imaju bod više pa će im i remi biti dovoljan.

Poljska je remizirala sa Češkom 1-1 i tako ostala bez šanse za izravan plasman na Euro. Zbog rezultata u Ligi nacija, igrat će u play-off-u, a tamo će prijetiti i nama ako se izravno ne plasiramo u Njemačku. Česi i Moldavci će za tri dana i međusobnom dovoboju odlučivati o putniku.

90'

Još četiri minute sudačke nadoknade.

88'

Sllovenci su malo pojačali tempo, ali zasad nemaju ozbiljniju šansu.

82'

Slovenci ne mogu spojiti tri dodavanja. Nisu imali niti jednu ozbiljniju šansu osim sjajnog gola Janže iz slobodnjaka. Od tada ne postoje na terenu, igra samo jedna momčad, a da nema Oblaka, Danci bi odavno osigurali pobjedu. 

74'

Italija je vodila 3-0 protiv Sjeverne Makedonije, ali gosti se ne daju. Jani Atanasov je početkom drugog dijela smanjio na 3-1 pa u 74. zabio i drugi gol!

Komentari 40