To je to što me zanima!

Boriti se za naslov prvaka, a imati loš pristup je nedopustivo!

Do kraja sezone ostala su samo tri kola, tu više nema vremena za eksperimente ili odmaranje igrača. Ante Čačić je protiv 'lokosa' na klupi ostavio Šutala i Mišića, pa izgubio dva važna boda...
Vidi originalni članak

Dinamo se i dalje muči. Ante Čačić je svojim dolaskom na klupu uspio donijeti pozitivan šok i uz dobru igru slavili u Gorici, no već jučer - sve po starom. Opet muke, opet problemi s pristupom, opet loša igra. Klasični Dinamo ove sezone, čim momčad napravi veliki korak naprijed, uslijede dva korak nazad. I tako cijelo vrijeme. Bez obzira bio li na klupi Damir Krznar, Željko Kopić ili Ante Čačić.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Modri su protiv Lokomotive ušli pristupom "lako ćemo", dugo opasno visili, a onda nakon pola sata domaćin je poveo. I baš u tome je bila najveća greška Ante Čačića. Dinamo u tih 30-ak minuta nije "postojao", momčad vrijedna 97 milijuna eura nije imala niti jedan udarac prema golu, niti jedan u okvir gola, nije čak napravila niti jednu jedinu suvislu akciju. 

Mladi i poletni "lokosi" bili su rastrčani i razigrani, napadačka četvorka (Aliyu, Kačavenda, Pivarić, Kulenović) rastrčala se otvorenim terenom, bježala u kontranapade, na to Dinamova obrana nije imala rješenja. Ipak, Dinamo je u tom periodu izgubio bitku na sredini terena. Čudno zvuči, ali Ademi, Ivanušec i Baturina nisu mogli parirati Cokaju i Mariću, zanimljivom tandemu koji je dominirao u skoku, osvajao "druge" lopte, kratko i jasno - izdominirao.

Veliki, ali baš veliki problem bio je - pristup. Dinamovci su u utakmicu ušli klasičnom laganicom, nitko se nije "napalio", nitko povikao na suigrače. Pa čak niti Arijan Ademi. Sasvim jasno, i kapetan ponekad ima pravo na loš dan ili lošu predstavu, no onda se mora pojaviti netko drugi. To su danas od svih igrača Dinama u stanju tek Mislav Oršić i Luka Ivanušec. A ako i njih ne ide, onda nastaje problem.

Dinamo je ulaskom Josipa Mišića "prodisao", počeo igrati nogomet, krenuo (iako jalovo) prema naprijed. Josip Mišić je kreirao, zaustavljao domaće kontranapade, dominirao u skoku, odigrao jako dobrih 45 minuta. Opet, nejasno je zbog čega je utakmicu počeo na klupi? Ante Čačić vjerojatno se uplašio što desetorica njegovih igrača kolo prije Osijeka ima po dva žuta kartona, pa je na klupi ostavio Šutala i Mišića. Dva ponajbolja igrača ovoga proljeća.

Do kraja prvenstvene sezone sada je ostalo samo tri kola, pred "modrima" su dva domaća derbija (Osijek i Hajduk), između toga naći će se i gostovanje u Šibeniku. I tu više nema vremena za eksperimente ili kojekakve ekshibicije (čitaj - odmaranje igrača), već Dinamo mora svim najjačim snagama u svakoj utakmici ići na pobjedu. Da, bit će i kartona, možda i pokoja ozljeda, ali u zadnja tri kola Čačić mora ići "all-in". Ili će i on brzo postati bivši. 

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI

Idi na 24sata

Komentari 26

  • sodoma2222222 03.05.2022.

    Dinamu treba bolji trener i nova 3,4 igrača ovo je užas momčad i nadam se da neće osvojiti naslov iako sam Dinamovac i mislim da će se u narednim sezonama Dinamo borit za opstanak jel Mamić ce uskoro dignut sidro a klub će vodit ljudi koji nisu sposobni za nista ,Bandić, Mamić takvi se dugo dugo neće rodit,Tomaševića molim vas na klupu Dinama hitno hitno

  • slavoljub 02.05.2022.

    Bruka od igrača ,trener nije za špičkovinu ,Petkovića je više gledat prestrašno

  • FastBad 02.05.2022.

    Opet isto ću reći Bišćana pod hitno dovesti, da napravi reda. Kad pogledate sve trenere u Hrvatskoj, Bišćan je za sad 100%najbolji izbor za trenera Dinama

Komentiraj...
Vidi sve komentare