Obavijesti

Sport

Komentari 474

Lokosi opet zaustavili Dinamo: S(p)retni autogol spasio 'plave'

Lokosi opet zaustavili Dinamo: S(p)retni autogol spasio 'plave'

Lokomotiva je zasluženo vodila na poluvremenu, a 'plavi' su pred otprilike 2000 gledatelja na Kranjči jedva stigli do boda čime je ponovno sve postalo otvoreno u utrci za naslov prvaka

Nakon kiksa Osijeka protiv Istre u Gradskom vrtu (2-2), niti Dinamo nije uspio napraviti iskorak u 33. kolu HNL-a. 'Plavi' su na gostovanju kod Lokomotive odigrali tek 1-1, propustili se odvojiti na ljestvici pa je i dalje sve otvoreno u borbi za naslov Prve HNL.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Razdragana Kolinda zapjevala Košulja plava 01:47

U Kranjčevićevoj ulici Lokomotiva je povela iz penala kojega je realizirao Sandro Kulenović u 30. minuti, a Dinamo je u drugom poluvremenu poravnao autogolom Nikole Solde u 50. minuti.

Po jakoj kiši u prvom poluvremenu dogodilo se vrlo malo zanimljivih situacija, a Lokomotiva je do prednosti stigla nakon što je Ivanušec nespretno rukom u svom kaznenom prostoru blokirao udarac Kulenovića. Centarfor domaćih sam se prihvatio izvođenja kaznenog udarca i nije pogriješio. Poslao je Livakovića u jednu, a loptu u drugu stranu i nije proslavio gol pošto je još uvijek igrač Dinama na posudbi u Lokomotivi.

Dinamo je najbliži poravnanju bio pred sam kraj prvog dijela kada je Andrić okušao udarac s gotovo 30 metara, ali je lopta prohujala pored stative.

Trener Dinama Ante Čačić početkom nastavka u igru je uveo Petkovića i Mišića umjesto Andrića i Baturine, ali nisu te promjene donijele preokret.

Početkom nastavka Dinamo je uz veliku dozu sreće stigao do poravnanja, Ivanušec je pucao iskosa s lijeve strane s ruba kaznenog prostora, taj je pokušaj trebao biti lagani plijen za golmana Nevistića, ali skliska lopta mu je izmigoljila kroz ruke, pa i kroz noge. Ipak, prije no što je prešla gol-liniju do nje je stigao Mersinaj, ali u pokušaju ispucavanja domaći je stoper pogodio svog suigrača Soldu od kojega se lopta ipak odbila preko linije.

U drugom poluvremenu stala je i kiša, ali Dinamo je i dalje imao tek jalovu inicijativu. Za posljednjih 20-ak minuta trener Čačić se odlučio na zanimljivu izmjenu s obzirom na rezultat, napadača Oršića zamijeno je stoperom Šutalom kojega je poslao pred domaća vrata, ali ta promjena nije donijela ništa dobro za vodeći sastav prvenstva.

Tri kola prije kraja vodeći Dinamo ima 70 bodova, četiri više od drugog Hajduka, a pet više od trećeg Osijeka, dok je Lokomotiva ostala peta sa 45 bodova, pet više od šeste Gorice. (Hina)

POGLEDAJTE VIDEO: URSA I GABUDIZATOR ZAPJEVALI

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
33. KOLO HNL-A 19:05 sati , Stadion u Kranjčevićevoj, Zagreb
Lokomotiva
Kulenović 30' (p)
1 : 1
Dinamo
Soldo 50' (ag)
Sortiranje događaja

KRAJ u Kranjčevićevoj!

Znalo se da će Lokomotiva biti tvrd orah, no ovakvom rezultatu nisu se nadali dinamovci i Ante Čačić. Lokomotiva je bila bolji suparnik dobar dio susreta i Dinamo je proigrao tek u nastavku pa se spasio od poraza autogolom Solda nakon nespretne reakcije golmana Lokosa Nevistića.

Sukus 33. kola HNL-a je da se Hajduk pobjedom protiv Dragovoljca i kiksevima Dinama i Osijeka probio na drugo mjesto. 'Plavi' su na vrhu sa 70 bodova, Hajduk je drugi sa 66, a Osijek treći sa 65.

Igrat će se tri minute sučeva dodatka.

83'

Cokaj je povukao kontru, vagao je i vagao, mogao dodati na stranu, ali se odlučio na udarac s 19 metara. Njegov pokušaj iz trka otišao je preko gola.

83'

Petkovićev pokušaj otišao je preko gola.

82'

Prvi žuti karton na susretu. Požutio je Mersinaj nakon što je u 'remplanju' srušio Menala. Dinamo ima sjajnu priliku iz slobodnjaka ispred kaznenog prostora! Čini se da će odgovornost preuzeti Petković.

Komentari 474