To je to što me zanima!

Borna propustio veliku šansu, izgubio u četvrtfinalu Estorila

Borna Ćorić izgubio je u četvrtfinalu ATP turnira u Estorilu. Bolji od 18-godišnjeg hrvatskog tenisača bio je Španjolac Guillermo Garcia-Lopez u dva seta 6-3, 7-6...
Vidi originalni članak

Imao je 5-1, servis i set-loptu. Kod 5-2 je imao još dvije šanse za set, kasnije još jednu, ali nije išlo. Sam je vratio Španjolca u igru i na kraju izgubio. Borna Ćorić nije se uspio plasirati u polufinale turnira u Estorilu. Guillermo Garcia-Lopez bio je bolji u dva seta (6-3, 7-6) nakon dva sata igre.

Garcia-Lopez dominirao je u prvom setu. Mladi hrvatski tenisač mučio se na servisu, spašavao je break-lopte, ali ključna je bila osma igra u kojoj Zagrepčanin gubi servis. Španjolac osvaja set. U drugom setu, druga priča. Ćorić je bio taj koji je dominirao. Razbio je Španjolca i otišao na 5-1. Španjolac se vratio na 5-5, ali Ćorić se sabrao i poveo 6-5. Imao je tada četvrtu set-loptu na Španjolčev servis. Ni to nije iskoristio. 

Borna ima tek 18 godina, neke pogreške koje je radio potpuno su shvatljive. No Borna je imao nekoliko nevjerojatnih poena kojima je oduševio i komentatore na Eurosportu.

- Zamislite da je Britanac. Kakvu bi pažnju ovaj mladić dobivao i koliko bi se pisalo o njemu... Neke poene odigrao je za čistu desetku - rekao je jedan od komentatora.

ATP Estoril, četvrtfinale:

  • Ćorić - Garcia-Lopez 3-6, 6-7
Idi na 24sata

Komentari 13

  • bbbdado 02.05.2015.

    Godine i godine su pred njime

  • gregorsamsa555 02.05.2015.

    Zasluzio je Borna igrati treci set, no u tenisu ponekad treba imati srece da dodjes do zasluzene nagrade, a toga je nedostajalo Borni. Cak cetiri set lopte je propustio u drugom setu. Vodstvo od 5:1 je naizgled bio dovoljni kapital, no kako to cesto biva, nivo igre Borne se smanjio bas u dovoljnoj mjeri da jako dobar Spanjolac Garcia Lopez rezira odlican povratak. Do tog trenutka u drugom setu, Coric je igrao mozda i svoj napadacki najbolji tenis ikad. Na svaku je lopticu isao 110%, vrlo agresivno i precizno, problem je sto to nije (jos) njegova prirodna igra. I ne moze igrati konstantno na takvom agresivnom i preciznom nivou. Tie break ce najbolje docarati kako je vise srece imao Spanjolac u kljucnim trenucima. Od sretno pogodjenih loptica na samu crtu, za milimetar promasenih Borninih udaraca pa sve do cudnog odskoka loptice nakon kojeg se Borna zapitao "zasto mi ovo Boze radis, zasto". Jos jedna odlicna skola za Corica, protiv igraca koji igra mozda i tenis zivota. Napredak je ocit i mozemo se samo nadati da ostane zdrav jer ce nas i dalje nastavljati veseliti svojim pobjedama.

  • strmi007 02.05.2015.

    bitno je sudjelovati

Komentiraj...
Vidi sve komentare