To je to što me zanima!

Boston lako u drugi krug, Lakersi se ne zaustavljaju

Najbolja momčad regularnog dijela sezone izborila je polufinale Istoka tek nakon sedme utakmice teško okršaja protiv Atlanta Hawksa
Vidi originalni članak

U prve tri domaće utakmice prve runde play-offa, Boston Celticsi su Atlantu pobijeđivali prosječno 22 koša razlike. No u gostima su sva tri puta gubili i morali su i četvrti put igrati pred svojim navijačima. I odlučili otići korak dalje. Umjesto 22, pobijedili su 34 razlike i otišli u idući krug, gdje ih čeka Cleveland.
Već u prvoj četvrtini Boston je otišao na 11 razlike i pokazao kako će se razvijati ova utakmica. U drugih 12 minuta Celticsi su počeli ozbiljno "gristi" u obrani i Hawksi su uspjeli ubaciti samo deset koševa. Već na poluvremenu Boston je imao plus 18, a konačni kraj Atlante stigao je u trećoj četvrtini. Na 18 s poluvremena Boston je nadodao još 18 koševa viška i nakon 36 minuta imao visokih 79-43.
U zadnjoj četvrtini minutažu su dobili igrači s Bostonove klupe i Atlanta je uspjela samo neznatno ublažiti poraz. S 22 koša Celticse je predvodio Paul Pierce, a 18 uz 11 skokova dodao je Kevin Garnett. U jednoj ovakvoj utakmici nije bilo važno ni što je Ray Allen za 30 minuta ubacio svega sedam poena uz grozan šut 3-12. Joe Johnson je sa 16 koševa bio prvi strijelac Atlante, a jedini dvoznamenkasti uz njega je bio anonimni Salim Stoudemire.

NBA PLAY-OFF, PRVI KRUG
Boston - Atlanta 99-65 (4-3)

LAKERSI I PETI PUT ZAREDOM
Nakon "metle" protiv Denvera (4-0), LA Lakersi pobijedili su i peti put u pet utakmica doigravanja. Pred domaćim navijačima prva momčad Zapada je pobijedila Utah 109-98. Kobe Bryant je ubacio 38 koševa, Pau Gasol je pripomogao s 18, a Lamar Odom sa 16. Mehmet Okur (21 p, 19 sk), Carlos Boozer (15 p, 14 sk) i Deron Williams (14 p, 9 as, 9 sk) nisu bili dovoljni Jazzu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare