To je to što me zanima!

Branič švicarskih Young Boysa probudio se iz kome

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Derbi švicarske lige između Young Boysa i Basela umalo je završio tragično. 'Boys' je glavom udario suigrača i pao u nesvijest, odmah potom i u komu
Vidi originalni članak

U nedjelju su švicarski derbi igrali prošlosezonski prvak i viceprvak, Basel i Young Boys. No, utakmica je ostala potpuno u sjeni s obzirom na vrlo ružnu situaciju u 39. minuti. Na dugu loptu su skočili suigrači iz Young Boysa, Emiliano Dudar i Francois Affolter. Deblji kraj izvukao je Dudar koji je izbio loptu, a potom i glavom u glavu udario Affoltera. Odmah je pao na travnjak i ostao u nesvijesti. Dok je ležao na travnjaku doživio je nekoliko napadaja. Liječnici su odmah utrčali u teren, a nakon teškog potresa mozga liječnici su odlučili izazvati umjetnu komu. Bit će zadržan dulje vrijeme u bolnici, a napravit će se čitav niz pretraga. Marco Streller sudjelovao je u tom duelu, a švicarski reprezentativac je bio užasnut događajem.
- Bilo je grozno. Odmah sam shvatio da nešto nije u redu. Htjeli smo prekinuti utakmicu, ali su nam onda doktori rekli da nije po život opasno. Argentinac Dudar (29) je prošle godine došao u Young Boyse, a u karijeri je već promijenio desetak klubova. Ako ikog zanima, utakmica je završila 2-2.

KARIJERA MU NEĆE BITI UGROŽENA

Argentinac se probudio se iz sinoć inducirane kome. Liječnici navode da je sada njegovo stanje stabilno, a uvjeravaju i da vjerojatno neće biti težih posljedica po njegovu igračku karijeru. Zbog Dudarove ozljede dvoboj je bio prekinut na deset minuta, a švicarski mediji su žestoko napali suce i trenere jer su smatrali da se zbog teške ozljede i činjenice da je igračevo stanje bilo u tom trenutku bilo kritično, susret morao prekinuti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • waka-waka 13.09.2010.

    :-(

  • koka 30 13.09.2010.

    strasnoooooo

  • real 13.09.2010.

    obično deblji kraj izvuče onaj koji je udaren glavom, ovdje izuzetak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare