To je to što me zanima!

Branko Ivanković trener Al Ettifaqa iz Saudijske Arabije

Bivši izbornik Irana Branko Ivanković postao je trener saudijskog kluba Al Ettifaqa. Bivši trener Dinama i Shandonga potpisao je s Al Etiffaqom na godinu dana
Vidi originalni članak

Al Ettifaq, prošle sezone trećeplasirana momčad u nogometnom prvenstvu Saudijske Arabije, dobio je novog trenera. Naime, na jednu godinu je s tim klubom ugovor potpisao 57-godišnji hrvatski strateg Branko Ivanković.

Al Ettifaq je trećim mjestom prošle sezone izborio plasman u azijsku Ligu prvaka, no nije samo zbog toga u klub doveden iskusni hrvatski trener. Naime, dva puta su u povijesti nogometaši ovog kluba bili prvaci Saudijske Arabije. Zbilo se to tijekom osamdesetih godina, a u klubu žele da s Ivankovićem vrate taj zlatni sjaj kluba.

Posljednji posao koji je Ivanković obavljao je onaj u kineskom Shandong Lunengu.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • threet 23.07.2011.

    Možda bi mogli i dobit priliku u nekom klubu iz lige petice ali koji je u donjem dijelu tablice, kasnije bi napredovali i dosli i do veceg kluba ali zna se da su im bitniji arapski dolari nego napredovanje za manju lovu :-S Svaka cast Soldi a ostalo je KRIZA!

  • nera13 23.07.2011.

    U pravu si. Kod nas nema niti jedan perspektivan trener. Ne odlaze na usavršavanje u velike klubove.

  • kodakisemoguisprat 23.07.2011.

    nažalost to nam je realnost. pa naš nijedan trener ne može trenirati neki klub iz liga petice koji je u gornjem dijelu tablice, već nam je realnost bliski istok. nažalost ovo je rezultat još jedne cirkusarije markovića jer akademija hns očito blistavo radi. pa tko od predavača na toj akademiji ima reference da nekoga nešto nauči (mihačić-hahaha pa taj nema ni minute trenerskog iskustva). umjesto da smo tamo početkom 90-tih ustoličili ivića, barića i tonka vukušića koji bi sigurno proizveli novu generaciju perspektivnih trenera. ovako sada ovisimo o stranim školama i pojedincima kao što su soldo, ivan jurić, a toplo preporučujem niki kovač i prši da bježe od akademije hns ako žele nešto naučiti i postići kao treneri u karijeri.

Komentiraj...
Vidi sve komentare