To je to što me zanima!

Bravo, Lea! Hrvatica do bronce na SP-u u sambu u Kirgistanu

Sambo je sport koji spaja najprepoznatljivije elemente različitih borilačkih sportova, uglavnom juda. Tu borilačku vještinu, koja nije olimpijski sport, prakticira i ruski predsjednik Vladimir Putin
Vidi originalni članak

Lea Katarina Gobec (24) osvojila je broncu na Svjetskom sambo prvenstvu u Biškeku, u Kirgistanu, u kategoriji do 80 kg. Prvo mjesto osvojila je Ruskinja Rečkalova. Lea je osvojila 2000 dolara.

POGLEDAJTE VIDEO: Finale treće sezone Armagedona

Patrik Sumpor osvojio je peto mjesto u combat sambu u kategoriji do 71 kg, a Dominik Sumpor bio je deveti. Sambo je nastao prije stotinjak godina u tadašnjem Sovjetskom Savezu. Naziv je kratica punog imena "samoobrana bez oružja".

Njime su se prvi počeli baviti članovi Narodnog komesarijata unutarnjih poslova (NKVD), kao i pripadnici Crvene armije u dvadesetim godinama prošlog stoljeća, kako bi poboljšali borbene sposobnosti.

Sambo je sport koji spaja najprepoznatljivije elemente različitih borilačkih sportova, uglavnom juda. Tu borilačku vještinu, koja nije olimpijski sport, prakticira i ruski predsjednik Vladimir Putin (70). 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Doc.King Schultz 15.11.2022.

    Nisam baš ekspert za borilačke vještine , ali mislim da je Fedor Emilianenko majstor u sambi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare