To je to što me zanima!

Bravo! Nika Klepac osvojila je svjetsko srebro u taekwondou

Klepac je 2016. bila europska kadetska prvakinja, a godinu kasnije i europska juniorska prvakinja. Ova 16-godišnja Zagrepčanka članica je kluba Medvedgrad, a Hrvatskoj je na SP-u donijela 2. medalju
Vidi originalni članak

Nika Klepac, 16-godišnja Zagrepčanka iz taekwondo kluba Medvedgrad osvojila je svjetsko juniorsko srebro i to joj je treća medalja s velikih natjecanja, treću godinu u nizu.

U tuniškom Hammametu predzadnji dan natjecanja osvojila je drugu medalju za Hrvatsku pobijedivši u četiri borbe (14-3, 12-1, 16-15 i 11-1). U finalu je vodila Srpkinjui Nadicu Božanić dvije runde, ali na kraju je izgubila 14-8.

Nika je 2016. bila europska kadetska prvakinja, a do zlata je došla nevjerojatnom lakoćom. U četiri borbe, uključujući i finalnu, nije primila niti jedan bod, dok joj je Grkinja u polufinalu uspjela zadati jedina tri boda na prvenstvu.

Ponovila je uspjeh 2017., ali ovoga puta u juniorskoj kategoriji. Juniorsko europsko zlato već prve godine ne događa se redovno. U konkurenciji i sa dvije godine starijima, Nika je opet prilično lako prošla kroz pet borbi i stala na vrh postolja. 

Nažalost, niti ova dva izvanredna uspjeha i činjenica da je na kriterijskim turnirima bila prva u kategoriji -63 kg, Klepac nisu bila dovoljna da dobije priliku i okuša se na kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih u Buenos Airesu.

Hrvatski taekwondo savez odlučio je umjesto nje povesti natjecateljicu iz niže kategorije, -59 kg. Ostaje pitanje bi li ova fenomenalna djevojka Hrvatskoj iz Argentine donijela i četvrtu medalju s europskih i svjetskih natjecanja, ali jedno je sigurno. Za Niku Klepac još ćete čuti. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • dreflum 13.04.2018.

    Bravo Nika,cijela mamutica se ponosi tobom 👍👍!

  • 13.04.2018.

    Još jednom bravo za Niku ... ono što treba još naglasiti da je skoro pobijedila u finalu izrazitu favoritkinju prvenstva koja je starija, ima duplo više osvojenih natjecateljskih bodova i daleko je bolja na svjetskoj rang listi ... svaka čast.

  • 13.04.2018.

    bravo Nika ... uopće nije pitanje da li bi se Nika vratila sa medaljom ... jasno da bi ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare