To je to što me zanima!

Bravo, Zrinka! Ljutić ostvarila najbolji rezultat hrvatskog ženskog skijanja od Ane Jelušić

Presretna sam. Probala sam jednostavno skijati svoje i ne razmišljati previše, nego samo raspaliti svugdje. Imala sam nekoliko grešaka, ali uspjela sam se dobro oporaviti od njih, rekla je Ljutić nakon utrke
Vidi originalni članak

Mlada hrvatska skijašica Zrinka Ljutić (18) ostvarila je plasman karijere na posljednjem slalomu sezone u Courchevelu! Najbolja juniorka svijeta završila je peta sa zaostatkom 1,22 sekunde za pobjednicom Slovenkom Andrejom Slokar! Na postolju su još završile vodeća iz prve vožnje Lena Duerr i Petra Vlhova, dok je Ana Bucik završila četvrta.

Pogledajte video: Zrinka Ljutić nakon plasmana karijere

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

HRVATICE SU HIT Zlatne djevojke! Pilić i Kostelić: Sprema se nešto veliko, ali su sad u onoj najosjetljivijoj fazi

Na osobnoj razni, Ljutić je tako popravila najbolji rezultat profesionalne karijere za čak 20 mjesta. Jedine je bodove (5) Zrinka zasad osvojila u Kranjskoj Gori početkom godine kada je završila 26. Vrijedi spomenuti da je hrvatska skijašica startala posljednja, 25. u prvoj vožnji.

No, ono što je još veličanstvenije u cijeloj priči jest da je ovo peto mjesto najbolji rezultat hrvatskog ženskog skijanja još od Ane Jelušić koja je 2009. završila 4. na slalomu u Garmisch-Partenkirchenu. 

- Još uvijek ne vjerujem. Kad sam vidjela svoje ime nakon prve vožnje i taj broj "9" i sada nakon druge... Presretna sam. Probala sam jednostavno skijati svoje i ne razmišljati previše, nego samo raspaliti svugdje. Imala sam nekoliko grešaka, ali uspjela sam se dobro oporaviti od njih. Sretna sam jer sam sad i na juniorskom prvenstvu biti opuštena i tako je došao i rezultat sam od sebe.

U Courchevelu je nastupila i Leona Popović koja je dobro krenula, no nije uspjela završiti vožnju, kao ni Norvežanke Tviberg i Holtmann. 

SLALOM U COURCHEVELU Zrinka Ljutić na pragu najboljeg rezultata karijere! Posljednja startala pa završila na 9. mjestu

Idi na 24sata

Komentari 40

  • branko kvadratić 19.03.2022.

    Hebote,slavimo 5 mjesto ,kao da je osvojila Zlatni globus...Dokle se je to srozalo....

  • branko kvadratić 19.03.2022.

    Sport koji nitko više ne prati nakon Janice i Ivice Kostelić....

  • eza 19.03.2022.

    Svaka cast! Eto jedna lipa vijest.. nastavite pisati ovako nesto pozitivno! Bravo Zrinki 👍👍👍

Komentiraj...
Vidi sve komentare