To je to što me zanima!

Brazilci u utorak objavljuju ime novog izbornika, Dunga favorit

Brazilski nogometni savez (CBF) prenio je kako će u utorak objaviti ime novog izbornika reprezentacije. Glavni je favorit Dunga, čovjek koji je već bio na toj poziciji
Vidi originalni članak

Era brazilske reprezentacije nakon debakla na Svjetskom prvenstvu u njihovoj zemlji dobit će definitivan kraj u utorak. Tada će biti poznato tko će naslijediti Luiza Felipea Scolarija na izborničkoj klupi, objavio je Brazilski nogometni savez.

- Razgovarali smo o nekim stvarima i u kontaktu smo. Najvažnija je stvar definirati što želimo i profil osobe koju želimo. Moramo shvatiti da nam treba promjena - izjavio je po pitanju izbornika Gilmar Rinaldi, novoizabrani koordinator svih nacionalnih vrsta.

Ipak, izvori iz Brazila govore kako je ime izbornika već poznato. To bi trebao biti Dunga, bivši igrač, ali i izbornik "seleçãa". Za reprezentaciju je između 1987. i 1998. zaigrao 97 puta, a s klupe ju je vodio od 2006. do 2010. Za to vrijeme osvojio je Copa Américu, a na SP-u u Južnoafričkoj Republici ispao je u četvrtfinalu od Nizozemske 2-1.

Luiz Felipe Scolari vodio je momčad do četvrtog mjesta na Mundijalu u domovini gdje se momčad osramotila izgubivši u polufinalu od Njemačke 7-1, što je i izjednačenje najgoreg poraza u povijesti. U utakmici za treće mjesto "carioce" su poražene od Nizozemske 3-0.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • 20.07.2014.

    Dunga ako dođe morati će zahvaliti polovici Brazilskih igrača i krenuti s novim igračima i nekim novim klincima te vratiti Brazilski stil igre po kojem su i došli do 5 zvjezdica...Dio sadašnjih igrača Brazila nisu zaslužili da igraju za reprezentaciju....

  • Trafalgar 20.07.2014.

    Kao kapetan Brazila svjetski prvak 1994 godine.

  • Eror666_1 20.07.2014.

    vrte se u krug kao i Dinamo što je radio s Jurčićem i Ivankovićem. Ako onda nije valjao, ne valja ni sad. Mozda da daju priliku nekom drugom tko nije Brazilac., zašto ih recimo ne bi vodio neki europski izbornik. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare