To je to što me zanima!

Brazilski savez ipak je otpustio Scolarija, traži se novi izbornik

Dan nakon završetka Mundijala u Brazilu stigla je vijest koju je brazilska javnost dugo čekala. Luiz Felipe Scolari po isteku ugovora više nije izbornik "seleçãa"...
Vidi originalni članak

Kako javlja brazilska televizija Globo, Luiz Felipe Scolari više nije izbornik Brazila. Po završetku Svjetskog prvenstva prestao je trajati i njegov ugovor, a Brazilski nogometni savez (CBF) neće ga produljiti.

Scolari je izazvao bijes i razočaranje svekolike javnosti u Brazilu koja je od reprezentacije očekivala ništa manje od šestog naslova prvaka, no umjesto toga pohod ka tituli naprasno je prekinut u polufinalnoj utakmici protiv Njemačke gdje su Júlio César i društvo izjednačili najgori poraz vrste u povijesti izgubivši 1-7, a potom i u borbi za treće mjesto ponovno visoko poraženi od Nizozemske 0-3.

Iako je 65-godišnji trener koji je s Brazilom osvojio SP 2002. nakon poraza od "oranja" oklijevao sam ponuditi ostavku te je prepustio odluku savezu, nisu ponudili nastavak suradnje njemu, ali i cijelom stručnom stožeru uz pomoćnog trenera Carlosa Alberta Pareiru.

Još se očekuje službena potvrda CBF-a ove vijesti najavljena u ponedjeljak. Novi izbornik ima zadatak napraviti smjenu generacija koja se počela odvijati sama od sebe jer su se oprostili neki igrači, poput Júlija Césara i Freda, i to što prije jer se već u siječnju igra Copa América.

Na izborničkom je mjestu Scolari proveo od studenog 2012. te je za vrijeme mandata osvojio Kup konfederacija prošle godine.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • 14.07.2014.

    Nema on obraza sam otići nakon primljenih 10 golova u 2 utakmice,vidi se da je vodio Brazil samo radi novaca i da je već pri odabiru igrača napravio puno kikseva....Dobiti će on novi posao u FIFI, isti su si???

  • srakar 14.07.2014.

    Štimac ili Jurčić bi bili idealni, a možda i Jozić. On ipak zna najviše o Južnoameričkom nogometu.

  • Jim 14.07.2014.

    Predlažem Krunu Jurčića

Komentiraj...
Vidi sve komentare