To je to što me zanima!

Brazilsko čudo od djeteta dobit će hrvatsko državljanstvo i igrat će za juniorsku reprezentaciju

Na prijedlog Hrvatskog nogometnog saveza, Vijeće HOO-a je dalo pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo nogometaša Belinha
Vidi originalni članak

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na svojoj je 58. sjednici održanoj u petak prihvatilo proračunski plan za olimpijsku 2024., uvećan za 25,1 posto u odnosu na 2023. godinu

Što se tiče Financijskog plana HOO-a za 2024. godinu, u kojoj nacionalnoj olimpijskoj udruzi  predstoji preseljenje u nove prostore s kreditnim zaduženjem, a uz to je i olimpijska godina, ukupno planirani prihodi iznose 51.314.478 eura, što je za 25,10 posto više nego u odnosu na godinu na izmaku. Rashodovna strana je 50.864.613 eura ili 24 posto više nego 2023. godine.

SPOR OKO NAGRADA HOO želi ispraviti nepravdu u zakonu: I treneru Cernogorza ide nagrada za olimpijsko zlato

Sukladno zahtjevima pojedinih nacionalnih sportskih saveza za promjenom statusa (privremenog) članstva u Hrvatskom olimpijskom odboru, Vijeće je odlučilo u pridruženo članstvo primiti Hrvatski lacrosse savez, Hrvatski savez američkog nogometa i Hrvatski teqball savez, s tim da spomenutu odluku Vijeća treba potvrditi i Skupština HOO-a na skorašnjem zasjedanju.  

Prihvaćeno je i nekoliko prijedloga pravilnika, o nadzoru nad stručnim radom i stručnim poslovima nacionalnih sportskih saveza te prijedlozi akata u primjeni Pravilnika o kategorizaciji sportaša, kao i prijedlozi izmjena i dopuna pravila razvojnih programa HOO-a.

Jednoglasno je prihvaćen i Etički kodeks HOO-a, a pred članovima Vijeća bilo je i nekoliko revizorskih izvješća te informacija o dobitnicima Nagrade "Matija Ljubek" za 2023. godinu, kojima će zaslužena priznanja biti dodijeljena na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta.

DOBRODOŠAO, BELINHO Bivši dinamovac o wunderkindu koji je odabrao 'vatrene': Znaju ga u Riju, i Brazil ga je jako htio

Na prijedlog Hrvatskog nogometnog saveza, Vijeće HOO-a je dalo pozitivno mišljenje za prijam u hrvatsko državljanstvo nogometaša Rafaela Gomeza Cirina, rođenog 2009. godine. Dinamov Brazilac, poznat i kao Belinho, konkurira za hrvatsku juniorsku reprezentaciju.

Članovi Vijeća dobili su informaciju i o projektu "60 minuta kreni" platforme s novim pristupom uključivanje djece u sustav sporta. Uživo ju je prezentirala nekadašnja atletska  kladivašica Ivana Brkljačić, a online načinom asistirala joj je partnerica u projektu, ujedno i dopredsjednica HOO-a Blanka Vlašić.

Odlukom Vijeća, HOO će i u 2024. godini biti pokrovitelj Erste Plave lige, iznimno korisnog atletskog natjecanja koje okuplja i do 40.000 osnovnoškolaca diljem Hrvatske.  

NOVI 'VATRENI' Hrvatska dobiva novog Dudua? Dinamovo brazilsko čudo od djeteta izabralo je - Hrvatsku!

Sjednica Skupštine HOO-a održat će se 20. prosinca u 14 sati, a prethodit će svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta istog dana od 20 sati u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 50

  • lily A 09.12.2023.

    Sve za zenski nogomet super volim ih gledati

  • mmm.mmm 09.12.2023.

    Nema naših igrača pa nam i ovaj triba a vidi se di igra

  • 09.12.2023.

    Dečka sam malo popratio odkad je u dinamu kako igra, mogu reč da je dečko predodređen da bude velik igrač, on trojicu, četvoricu prolazi kao od šale, brzina, kontrola lopte, udarac sve dečko ima, za godinu ili dvije ga vidim u prvoj momčadi samo da malo još ojača i naraste

Komentiraj...
Vidi sve komentare