To je to što me zanima!

Brbić u 'borbi do kraja': Kredit ne vraćamo jer nemamo novca

PUT U PROPAST "Da smo platili Gradu, mogli bismo staviti ‘ključ u bravu’. Nema razloga da dam ostavku. Ako me Baldasar želi smijeniti, to lako može i učiniti..."
Vidi originalni članak

Nisam imao izbora. Mogao sam ili ne platiti Gradu ili staviti ključ u bravu kluba, rekao je predsjednik Hajduka Marin Brbić, iznenađen istupom gradonačelnika Splita Ive Baldasara koji zbog loših rezultata u poslovanju traži odlazak njega i nadzornog odbora.

- Dugo smo korektno surađivali i nisam ovako nešto očekivao jer je gradonačelnik imao sve informacije. Odbio sam dati ostavku jer za nju ne vidim razloga. I dalje imam podršku NO-a. Kad je više ne budem imao, sam ću otići - rekao nam je Brbić i dodao:

- Gradonačelnik zna proceduru. Kao većinski vlasnik ima dovoljno glasova da sazove skupštinu te na njoj smijeni i NO i mene. To se može odraditi u 40 dana i da je to želio, odavno sam mogao biti bivši predsjednik Hajduka.

Brbić tvrdi i da Hajduk nije nagomilao nove dugove.

- Dug za komunalnu naknadu nije novi dug, nego je akumuliran godinama. Jedini novonastali dug su zatezne kamate za kredit koje nam Grad obračunava po stopi od 15%, iako njemu banke obračunavaju znatno manju kamatu. No o brojkama ću više na sjednici Gradskog vijeća, ne želim dalje ovako javno polemizirati s gradonačelnikom.

Predsjednik Hajduka tvrdi da nije imao drugog izbora.

- Svjesni smo da dug prema Gradu postoji, no nismo ga imali odakle platiti. Istina, mogli smo ne uložiti u brojače i videonadzor, mogli smo ne platiti radnike, trenere i igrače, ali to bi značilo ‘ključ u bravu’. A to nisam želio. Borit ću se do kraja, neću ja staviti ‘ključ u bravu’ Hajduka.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 28.10.2014.

    pa prodaj nekoga mamiću....

  • gismund 28.10.2014.

    koja hrpa nesposobnih uhljeba, uništili su hajduk i zavadili ga sa cijelom hrvatskom!

  • perica 100 28.10.2014.

    a da je klub kupijo amer sadabi se borijo za naslov i kupu bilobi dobri igraca i dobar nogomet vako samo sranja slusamo do kada ljudi moji jesam navijac Hajduka ali vak vise ne ide kaj fali Rijeki i nju stranac vodi i gazda a nas je opet klub

Komentiraj...
Vidi sve komentare