To je to što me zanima!

Brekalo u problemu: Moji igrači ne smiju ići u reprezentaciju!

Krajem mjeseca hrvatska reprezentacija trebala bi na put u Katar, ali tko zna hoće li do tih utakmica uopće doći. Direktor Wolfsburga ne da igračima da putuju, a "Talijani" gotovo sigurno neće smjeti u Hrvatsku
Vidi originalni članak

Korona virus ovih je dana glavna tema i u nogometnom svijetu, a tako će ostati još sigurno nekoliko tjedana. Otkazuju se utakmice ili se igra bez navijača, u Italiji mozgaju kako završiti Serie A, a u problemima su i reprezentacije koje krajem mjeseca imaju zakazane utakmice.

Hrvatska bi trebala nastupiti na prijateljskom turniru u Kataru i igrati protiv Švicarske (26. ožujka) i Portugala (30. ožujka), a izbornik Zlatko Dalić zbog situacije u Italiji poslao je čak devet pretpoziva. Ali nije situacija zabrinjavajuća samo na "čizmi".

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Izvršni direktor Wolfsburga Jorg Schmadtke, naime, rekao je kako neće dopustiti svojim igračima da putuju u reprezentacije. Pa bi tako rampa mogla biti spuštena i hrvatskom reprezentativcu Josipu Brekalu (21).

- Trenutačno je moj tijek misli da neću pustiti igrače, zabranit ću im da idu - rekao je Schmadtke za Kicker.

Reprezentativna stanka traje od 22. ožujka do 3. travnja, a klubovi su dužni pustiti igrače u reprezentacije prema pravilima Fife. Pa bi, ako krovno tijelo ne odluči drugačije, njemački klub mogao biti drastično kažnjen.

PROBLEMI ZA "VATRENE" Turnir u Kataru igrat će se bez gledatelja? HNS-u velika lova

- Odluka je na njima, želimo razgovarati. Pa i za Europsko prvenstvo, čini se da je daleko, ali kako sad stvari stoje, ne možemo isključiti mogućnost da se ne može održati. Moglo bi biti komplicirano jer bi momčadi i navijači trebali putovati po cijeloj Europi - kaže Schmadtke.

S obzirom na to da je Hrvatska uvela obveznu izolaciju za sve hrvatske državljane koji dolaze iz Italije, sasvim je izvjesno kako Interov Marcelo Brozović, Milanov Ante Rebić, Atalantin Mario Pašalić i Fiorentinin Milan Badelj neće biti na raspolaganju Daliću čak i da se turnir u Kataru održi.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • LOLNeki 11.03.2020.

    On ne može zabraniti igračima da idu u reprezentaciju jer je to Uefin termin za odigravanje reprezentativnih utakmica i oni su ih dužni pustiti. Sve je na igračima, ako oni žele ići on ih ne može spriječiti.

  • BrianThompson 11.03.2020.

    Čemu uopće igrati onda? Čemu trošiti igrače kada nam skoro pola aduta na koje najviše računamo na Euru neće ni doći? Ovo je smiješno. Ono što treba napraviti je odgoditi Euro za 8. ili čak 9. mjesec, sve utakmice terminirati do 6. mjeseca, tada pustiti da se odigra playoff za tih par reprezentacija koje bi trebale na Euro još, ponoviti ždrijeb u 6. ili 7. mjesecu i na taj način osigurati svim reprezentacijama jednak broj dana za pripremu protiv momčadi na Euru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare