To je to što me zanima!

Briljantna Jana Koščak srušila je još jedan rekord, star 12 godina

Talentirana varaždinska sedmobojka prošli je vikend u Novom Mestu skočila u dalj 6,15 metara i postala hrvatska mlađejuniorska i juniorska dvoranska rekorderka
Vidi originalni članak

Još ne razmišljam da se specijaliziram za skok u vis. Obožavam sve discipline sedmoboja i bilo bi mi premonotono trenirati samo jednu.

Rekla nam je to Jana Koščak (16), koja je i prošli vikend oduševila atletski svijet. Na hrvatskom prvenstvu za mlađe seniore i seniorke skočila je u vis 190 cm i srušila 23 godine star mlađejuniorski rekord Blanke Vlašić, koji je iznosio 183 cm.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No, talentirana varaždinska sedmobojka prošli je vikend srušila još jedan rekord! U Novom Mestu je skočila u dalj 6,15 metara i postala hrvatska mlađejuniorska i juniorska dvoranska rekorderka.

Taj je rekord od 2011. godine do ove nedjelje držala Antonija Radić, koja je tada skočila 6,11 metara.

Jana krupnim koracima grabi prema atletskom svjetskom vrhu i zasad odbija i ponude američkih sveučilišta i pozive da se specijalizira za bilo koju (skakačku) disciplinu.

Trener joj je otac Patrik, vježba s godinu dana starijom sestrom Klarom, koja je seniorska rekorderka Hrvatske u sedmoboju, i ponavlja:

- U Americi sportaši imaju bolje uvjete, ali nemaju educirane trenere kao u Hrvatskoj, a to je važnije.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • kp 17.01.2023.

    Vrijeme je da opet dobijemo vrhunsku atletičarku samo polako i hrabro.Pamet uglavu slušati srce trenera i pustiti šta drugi pričaju.Mala sretno ti bilo.

  • ante018 17.01.2023.

    Nadam se da nece bit kao sa horvatom

  • XM12 17.01.2023.

    Divim se onima koji su u pojedinacnim disciplinama postigli dobre rezultate, ali. visebojci su za mene nesto posebno jer imaju raznovrsne sposobnosti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare