To je to što me zanima!

Briljirao u Premier ligi pa dobio kaznu zbog klađenja: Ma nekih oklada se uopće ni ne sjećam

Bio sam mlad, to je bilo poput igre, samo sam htio zaraditi nešto novca. Počeo sam se kladiti s otprilike 15 godina. Uvijek bih prvo posložio mjesečne troškove i pobrinuo se za sve što je trebalo, objasnio je
Vidi originalni članak

Nakon najbolje sezone u karijeri, britanski napadač Ivan Toney (27) prolazi kroz možda i najteže dane karijere. Naime, Toney je suspendiran do siječnja 2024. nakon što je proglašen krivim za kršenje protokola o klađenju.

Toney je prošle sezone bio treći najbolji strijelac Premier lige iza Erlinga Haalanda i Harryja Kanea s 20 golova u dresu Brentforda. Krajem 2022. godine pojavile su se informacije kako je pod istragom zbog kršenja protokola o klađenju, a zato nije bio na popisu izbornika Garetha Southgatea za Svjetsko prvenstvo u Katru.

Toney čak ne smije ni trenirati s momčadi Brentforda do sredine rujna, a na Diary of a CEO podcastu po prvi je puta otkrio svoju stranu priče.

ZVIJEZDA PREMIER LIGE Kladio se na poraze momčadi i svoje golove. Savez mu smanjio kaznu zato što je ovisnik o kocki

- U optužnici su neke oklade kojih se uopće ne sjećam - započeo je Toney, a zatim objasnio kako vjeruje da se nije kladio protiv Brentforda u utakmicama koje bi propustio.

ZVIJEZDA PREMIER LIGE Toneyja čeka velika suspenzija: Priznao krivicu zbog klađenja

- Vjerujem kako nisam kriv za većinu tih oklada, ali svejedno sam preuezeo odgovornost za njih kako bi se cijelo proces ubrzao. Dobro je što sam zabio 20 golova u sezoni s obzirom na tu situaciju.

Nije htio da mu roditelji saznaju

Priznao je kako se kladio preko drugih ljudi. Ali ne zato što je bio poznati nogometaš koji se ne bi smio kladiti, već zato što nije htio da njegovi roditelji za to saznaju...

Toneyju je nakon razgovora s psihijatrom dijagnosticirana ovisnost o klađenju. Zbog ovisnosti mu je i Engleski nogometni savez smanjio kaznu.

ČEKA GA DUGA PAUZA Žestoka kazna: Reprezentativac Engleske suspendiran na osam mjeseci! Kladio se čak 232 puta

- Bio sam mlad, to je bilo poput igre, samo sam htio zaraditi nešto novca. Počeo sam se kladiti s otprilike 15 godina. Međutim, uvijek bih prvo posložio mjesečne troškove i pobrinuo se za sve što je trebalo, a zatim bih se 'igrao' s onim što bi mi ostalo - objasnio je Toney.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare