To je to što me zanima!

"Brine me emocionalno stanje momčadi, igrači mogu pasti"

Euro će biti veliki izazov. Lovit ćemo treći naslov zaredom, a to nije nimalo lako. Osvojiti toliko trofeja u nizu i ne napraviti nikakvu pogrešku, rekao je Del Bosque
Vidi originalni članak

U razgovoru za Telemadrid izbornik španjolske nogometne reprezentacije Vicente del Bosque priznao je da neće biti nimalo lako obraniti naslov na skorašnjem Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini (8. lipnja - 1. srpnja), te otkrio što ga najviše brine.

“Furija” je, podsjetimo, prije četiri godine pod vodstvom Luisa Aragonesa osvojila svoju drugu europsku krunu u povijesti, a dvije godine kasnije je, tada već s Del Bosqueom na klupi, prvi put postala i svjetski prvak. Ne čudi stoga da je većina stručnjaka smatra najvećim favoritom za naslov i na predstojećem Euru.

- Europsko prvenstvo će biti veliki izazov. Lovit ćemo treći veliki naslov zaredom, a treba naglasiti da to nije nimalo lako. Osvojiti toliko trofeja u nizu i ne napraviti nikakvu pogrešku. No, pokušat ćemo izbjeći pogreške i ovaj put. Nemam razloga sumnjati da ćemo biti dobri, ali brine me emocionalno stanje momčadi. Igrači koji su toliko toga osvojili ponekad mogu pasti - kazao je Del Bosque.

Prilično je jasno španjolski izbornik poručio i da legendarnog napadača Raula nema namjeru voditi na Euro iako je on sam izrazio spremnost da pomogne reprezentaciji bude li potrebno.

- Raul voli svoju zemlju i nacionalnu momčad. Ostat će zapisan u povijesti kao iznimno važan dio reprezentacije, ali možda bismo trebali ići dalje i ne okretati se unatrag. Takve su okolnosti.

Španjolska će u Poljskoj i Ukrajini igrati u skupini C u kojoj će joj suparnici biti Hrvatska, Italija i Irska.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Nisam Taj 19.05.2012.

    Ma cekaj malo,pa ti si kao ozbiljan trener koji je uveo igru u reprezentaciju Spanjolske i sad se brines o emocijama. On razmislja na ovaj nacin u predvecerje jednog zaista velikog natjecanja u kojem igraci zele dati i 120% onoga sto imaju,pa zaista ima povjerenje onda u odabrane. Mozda sam ja novi u nogometu onda,ali sam uvijek mislio da je zadaca trenera da taktikom nadmudri protivnika,da su mu igraci spremni fizicki i naravno psihicki. Naravno da svaki igrac ima svoje emocionalne trenutke u svojoj karijeri,pa nisu roboti pobogu,ali o tome se ne treba uopce pricat nego radit na tome da se to umanji ili skroz izbaci. Meni osobno ovo vise lici kao neka ispricnica u slucaju da se stvari ne odviju onako kako zele u Spanjolskoj. Ocito se sad cijela drzava boji ovoga sto Barcelona sa igracima koji su najzasluzniji za spanjolske uspjehe u zadnje vrijeme nije osvojila prvenstvo i LP,ali o tome su trebali razmisljat kad su postavljali suce za pojedine meceve. Kako su sijali ove sezone tako bi volio i da pozenju pa da im ovo EP ne bude uspjesno kao proslo i kao svjetsko kad im je La Masija donijela naslove. Lijepo su zahvalili Barceloni na njenom doprinosu u najvecim uspjesima spanjolskog nogometa u povijesti,pokrali su ju koliko su god mogli. Samo se nadam da njima ipak nece sudit onaku vrstu ofsajda kakvu je dozivila Mallorca u susretima sa jednim klubom,da im igraci jos u svojoj polovici nece biti u ofsajdu jer to ne bih pozelio ni najgorem neprijatelju...

  • MissMadrid 19.05.2012.

    Hahaahhaahah nabrojao sve igrace Liverpoola... Pa momak da oni ista valjaju Liverpool ti nebi bio malte ne u borbi za opstanak!! Gerrardu jedinom skidam kapu! Dok ovi svi Carroli Downing i takvi mogu jedino gledat kako igraju majstori kao Modric Xavi Iniesta Schweinstaiger Gomez Robben Ribery i takvi... A Englezi ako do cetvrfinala dodju to im je uspijeh zivota! Sad si me nasmijao strasno!

  • Vitalijklicko 18.05.2012.

    E moj del bosque kad budes dosao u poljsku ili ukrajinu sad neznam gdje tocno igrate u kojoj drzavi nemoj kofere raspakirat nemojte se osjecat kako da ste kod kuce jer bi mogli nakon 5 dana polako KUPIT PRNJE I DOMA

Komentiraj...
Vidi sve komentare