To je to što me zanima!

Brkljačić: Za disk na Hanžeku morat ćemo tražiti dozvolu...

DISK NA HANŽEKU Ako se ispostavi da bacalište na fontanama zadovoljava sve kriterije sigurnosti, natjecanje u disku će se održati na ovogodišnjem Memorijalu...
Vidi originalni članak

Ove godine će prvi put žene bacati kuglu na Hanžeku. Natjecat će se na fontanama, a društvo bi im mogle praviti i diskašice.

Ideja o Sandri Perković i disku na fontanama mogla bi zaživjeti na ovogodišnjem Hanžeku. Disk izvan stadiona financijski je ostvariv jer košta otprilike kao i bacanje kugle, ali problem je isključivo u sigurnosti gledatelja i prometa oko fontana.

- Vrlo je teško napraviti miting izvan stadiona. Uobičajena praksa u svijetu za bacanje kugle je da se mitinzi održavaju na gradskim trgovima. Problem kod diska stvaraju sigurnosni razlozi - izjavila je direktorica Hanžeka Ivana Brkljačić.

- Voljela bih da se nešto takvo ostvari. Razgovarat ću sa Sandrinim trenerom Elkasevićem. Ako utvrdimo da bacalište zadovoljava sve kriterije sigurnosti, zašto ne - dodala je Ivana.

Uz popularne divove koji već tradicionalno dolaze u najjačem sastavu, ove godine će na Hanžeku prvi put biti natjecanje kuglašica, pa bi za treću disciplinu izvan stadiona Mladosti organizacija Hanžeka od Svjetske atletske federacije trebala tražiti dodatnu dozvolu.

- Da bismo treću disciplinu organizirali izvan stadiona morali bismo tražiti dodatnu dozvolu od Svjetske atletske federacije. Za izdavanje dozvole ne bi trebalo biti problema - zaključila je bivša hrvatska kladivašica.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • JosipCivecirtep 21.04.2015.

    Organizirat skok s motkom na fontane!!! jednostavno a i puno zabavnije za gledat.,..

  • MladenSraga 20.04.2015.

    1. ženski disk je težak 1 kg 2. krug za disk je veći dakel treba zbetnirat još jedna krug 3. puno važnije treba postaviti kavez za bacanje diska ( i to po pravilima IAAF-a ) 4. disk leti i do 70m ali on se kotura ili klizi barem još 20 m 5. ako segment stane na onaj travnjak + 10-15m sa svake strane siguronosnog prostora natjecanje se može odraditi ...ali ...

  • Batina 18.04.2015.

    Oni nisu normalni na tako malom prostoru bacati disk. Taj disk ima 2 kg

Komentiraj...
Vidi sve komentare